Taşımalı Eğitime Talip Çıkmayınca Öğrenciler Mağdur Oldu
Erdemli ilçesine bağlı Esenpınar beldesinde, taşımalı eğitim için servis ihalelerine başvuru olmayınca, ailelerin çocuklarını tarım araçları, traktör ve otomobillerle okula götürmek zorunda kaldıkları bildirildi.
Erdemli ilçesine bağlı Esenpınar beldesinde, taşımalı eğitim için servis ihalelerine başvuru olmayınca, ailelerin çocuklarını tarım araçları, traktör ve otomobillerle okula götürmek zorunda kaldıkları bildirildi.
Beldeye 7 kilometre uzaklıktaki Ağlıca Mahallesinde yaşayan 63 öğrencinin, beldedeki Esenpınar İlköğretim Okuluna gidebilmek için ulaşım sıkıntısı yaşadığı belirtildi.
Ağlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Dağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Esenpınar İlköğretim Okulunda 12 yıldır taşımalı eğitim yapıldığını, ancak bu yıl taşımalı eğitim için açılan servis ihalesine kimsenin girmemesi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
Okullar açıldığından beri velilerin çocuklarını okula götürmek için tarım makineleri, traktör, motosiklet ve otomobillerini kullandıklarını anlatan Dağ,
"Her gün çocuklarımız ölüm tehlikesi altında okula gidiyorlar. Bizim isteğimiz mahallemize bir servis verilip çocuklarımızın okula götürülmesi. Biz çocuklarımızı okutmak istiyoruz ancak çocuklarımızın önünde servis problemi var" dedi.
-"Pat pat" ile okul yolculuğu-
Öğrenci velilerinden Teslime Uslu ise "Çocuklarımız her sabah okula giderken üşüyorlar. Havalar şimdilik iyi, ancak önümüzde kış var ve mesafe çok uzak. Bizler mecburen çocuklarımızı okula tehlikeli bir şekilde tarım makineleri, traktör ve binek araçlarla götürüyoruz. Büyüklerimizin taşımalı eğitim sorununa çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.
Kendi çocuğu ile birlikte mahalledeki bazı çocukları halk arasında "pat pat" olarak bilinen tarım makinesi ile taşıdığını anlatan İbrahim Karakülah da, akciğer kanseri olduğunu ve çalışamadığını, çocuklarını zor şartlar altında okula götürmek zorunda kaldığını söyledi.
Öğrenciler de, havaların soğumaya başlamasıyla okula giderken üşüdüklerini, servis sorununun bir an önce çözülmesini istediklerini belirttiler.
-5 kez ihale düzenlendi-
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ise söz konusu mahallede bulunan 63 öğrencinin taşımalı eğitimi için Ağustos ayının ilk haftasından itibaren 5 defa ihale açtıklarını ancak, herhangi bir servis sahibinin şartlara uygun şekilde ihaleye girmediğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği şartlar kapsamında gerçekleştirdikleri ihalelere bugüne dek hiç katılım olmadığını belirten Metin, şunları kaydetti:
"Daha önce 5 kez ihale düzenlememize rağmen başvuru olmadı. Servis sorununun çözülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muhtar ve velilerle görüşmelerimiz sürüyor. Çocuklarımızın en iyi şekilde eğitimlerini almaları ve okullarına gitmeleri için en kısa sürede bu sorunu ortadan kaldıracağız. En kısa sürede yeni ihale yapacağız ya da öğrencilerin taşınması için araç bulacağız. Bu konuda mahalle sakinleriyle birlikte ortak bir çözüm bulmak için uğraşıyoruz."
Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar
Yayıncı: Tevfik Işık - MERSİN