Tarım Öğretiminin 170. Yılı Kutlandı
Tarım Öğretiminin 170. yılı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Tarım Öğretiminin 170. yılı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Kutlama etkinlikleri, ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, Dekan Yardımcıları, Öğretim Üyeleri, Ziraat Mühendisleri Odası Yöneticilerinin Çukurova Üniversitesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nı okumasıyla başlayarak ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu'nda devam etti.
'Geleneksel Ziraat Marşı'nın okunmasının ardından ilk açılış konuşmasını öğrenciler adına Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Mehmet Akif Çetin yaptı. Çetin'in ardından kürsüye çıkan Ziraat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ayten Dolançay tarımın uygarlık tarihinin en eski ekonomik faaliyeti olduğuna vurgu yaparak tarım eğitiminin önemine değindi. Doğançay,"Dünya, açlığı geleceğin en önemli sorunu olarak gündeme almalı ve tarım sektörünü desteklemeli" diyerek ülkemizde de gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.
TÜRKİYE GENELİNDE 38 FAKÜLTEDE TARIM EĞİTİMİ VERİLİYOR
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu ise Türkiye'deki yüksek ziraat öğretiminin tarihçesi hakkında bilgi vererek, "Türkiye genelinde 38 fakültede tarım eğitimi verilmektedir." dedi. Fakülteleri hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Elekçioğlu Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin elinde bulundurduğu olanaklarla ülke tarımında söz sahibi olduğunu söyledi.
Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ise insanlığın varlığının yegane sebebinin tarım olduğunu vurgulayarak, tarımın dünyanın en eski ve önemli endüstrisi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Fenercioğlu, "Tarım aynı zamanda biliminde kaynağıdır" dedi.
Açılış konuşmaların ardından Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Çakmak "Gıda Güvencesi ve Beslenme Odaklı Sorunların Giderilmesi" konulu sunumunu gerçekleştirdi.
Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Ziraat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu Ziraat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ayten Dolançay, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı tören, meslekte 30 ve 40'inci yıllarını tamamlayan Gıda Mühendislerine ve akademisyenlere plaket takdim edilmesi ile son buldu. - ADANA