Tarihi Konakta Vakıfların Önemi Anlatıldı
Vakıflar Adana Bölge Müdürü Murat Saraçoğlu, vakıfların toplumsal huzursuzlukların giderilmesi, kültürel bozulmanın önüne geçilmesi noktasında önemli bir rol oynadığını söyledi.
Vakıflar Adana Bölge Müdürü Murat Saraçoğlu, vakıfların toplumsal huzursuzlukların giderilmesi, kültürel bozulmanın önüne geçilmesi noktasında önemli bir rol oynadığını söyledi.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi Saray Selamlığı'nda her hafta cumartesi günü organize edilen; 'Söyleşiler Dizisi' devam ediyor. Etkinlikler kapsamında; 'Vakıf Nedir, Adana Vakıfları ve Balkanlardaki Vakıf Kültürü' konulu bir sunum yapan Murat Saraçoğlu, 600 yıllık tarihi konakta merak edilen sorulara da yanıt verdi. Vakıfların, tarihi gelişimi içerisinde genişleyerek, hayat boyunca insanlığın ihtiyaç duyduğu konuları ele alan ve inceleyen bir kurum olduğunu dile getiren Saraçoğlu, vakıfların, dini ve milli yönlerinin yanında sosyal yönü de olan bir kurum özelliğine de sahip olduğunu anlattı.
Saraçoğlu, "Vakıfların temelinde yatan ana düşünce; Allah rızası, hayır duygusu, insanlık sevgisi ve vatan sevgisidir" dedi. Adana'daki vakıflarlar ile ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Murat Saraçoğlu, kent genelindeki vakıfların yüzde 90'ının Ramazanoğlu Ailesi tarafından yaptırıldığını bilgisini vererek, Ramazanoğulları'nda ilk vakıf kurucusunun Halil Bey olduğunu bilgisini de verdi. Sunumuna Adana'daki vakıfların tarihi ve Balkanlar'daki vakıfların önemine de değinen Saraçoğlu, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.
Öte yandan, ÇÜ Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi Saray Selamlığı'nda gerçekleştirilen; 'Vakıf Nedir, Adana Vakıfları ve Balkanlardaki Vakıf Kültürü' konulu söyleşiye katılanlar arasında; Adana Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, ÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Işık'ın yanı sıra oda ve meslek kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. - ADANA