Tarihi Kentler Birliği'nden Kütahya Belediyesi'ne Başarı Ödülü
Kütahya Belediyesi, tarihi ve kültürel mirası koruma alanında yaptığı çalışmalar ve yoğun gayretinin sonucu olarak Tarihi Kentler Birliği tarafından başarı ödülüne layık görüldü.
Kütahya Belediyesi, tarihi ve kültürel mirası koruma alanında yaptığı çalışmalar ve yoğun gayretinin sonucu olarak Tarihi Kentler Birliği tarafından başarı ödülüne layık görüldü.
Tarihi Kentler Birliği'nce 15 yıldır düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın ödül töreni, Çekül Vakfı ve Akdeniz Tanıtım İşbirliğiyle Antalya'da düzenlenen YAPEX restorasyon fuarında gerçekleştirildi.
Her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle; Tarihi Kentler Birliği'ne üye belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren fuarda düzenlenen ödül töreninde "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"na 83 projeyle katılan 47 belediyeden ödüle layık görülen belediyelerin ödülleri verildi ve ödül alan projeler, YAPEX Restorasyon Fuarı'ndaki Yarışma Sergisi'nde katılımcılara tanıtıldı.
Kütahya Belediyesi'nin kentsel canlandırma sürecine ekonomik, sosyal, kültürel ve tarihsel bir bütün olarak yaklaştığı "Ulu Cami Caddesi Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe Düzenleme Projesi" Tarihi Kentler Birliği Başarı ödülünün sahibi oldu.
Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kütahya'nın, kale dışındaki en eski yerleşim birimlerinden birisi olan Paşam Sultan Mahallesi'nin sınırları içinde yer alan Ulu Camii Caddesi bünyesinde, alan bakımından Kütahya'nın en büyük camii olma özelliğini sürdüren Kütahya Ulu Camii'nin, Anadolu Selçukluları'ndan kalan Ulu Cami Sakahanesi'nin, Germiyanoğulları Beyliği'nden günümüze ulaşan Paşamsultan Türbesi'nin ve Osmanlı'nın son döneminden kalmış olduğu anlaşılan, "Kopuğun Han" ismiyle bilinen tescilli eski bir han yapısının bulunduğu, şehrin en önemli tarihi mekanlarından birisidir. Belediye tarafından, Ulu Camii Caddesi'ndeki dükkanların cephelerinin düzenlenmesi ve sokak sağlıklaştırmasına yönelik bir projenin hazırlatılması suretiyle caddenin, eski tarihsel ve kültürel dokusuna uygun hale getirilmesi planlanmıştı. Bu maksatla hazırlatılan proje, Kütahya Koruma Bölge Kurulu'nca da uygun bulunarak onaylandı.Ulu Camii Caddesi Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe Düzenleme Projesi'nin uygulamaya geçirilmesi, hem Ulu Camii çevresi hem de kent ölçeğinde düşünüldüğünde geleneksel ve tarihsel kent dokunun korunması adına değerli bir proje olacaktır" denildi. (EFE) - KÜTAHYA