Haberler

Suriyeli Çocukların Eğitimi Çalıştayı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Oflaz, 5 bin 66 Suriyeli sığınmacının geçici eğitim merkezlerinde, 496 öğrencinin ’Misafir öğrenci’ kapsamında devlet okullarında, 3 bin 777 öğrencinin ise çadır kentte eğitim gördüğünü açıkladı.

Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Oflaz, 5 bin 66 Suriyeli sığınmacının geçici eğitim merkezlerinde, 496 öğrencinin 'Misafir öğrenci' kapsamında devlet okullarında, 3 bin 777 öğrencinin ise çadır kentte eğitim gördüğünü açıkladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Suriyeli Çocukların Okullaşma Oranlarının Artırılması İçin Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı" İbis Otel'de gerçekleşti.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan UNICEF Acil Durumlar Eğitim Bölümü Başkanı Deema Jarrar, çalıştayın amacının Adana'da yaşayan Suriyeli çocukların kaliteli okullara erişiminin sağlanması ve eğitim planı hazırlamak olduğunu kaydetti.

Çalıştayda yaptığı sunumda katılımcılara bilgiler aktaran İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Oflaz ise geçici eğitim merkezi hizmetlerinden toplam 5 bin 66 Suriyeli öğrencinin faydalandığını söYledi. İl genelinde okullarda 496 öğrencinin misafir öğrenci olarak bulunduğunu, Saydam Caddesi'ndeki bir özel okulda 300 öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Oflaz, Sarıçam ilçesindeki çadır kentte ise 3 bin 777 öğrencinin öğrenim gördüğünü anlattı.

"EĞİTİMSİZ İNSAN, İNSAN OLAMAZ"

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise eğitimin en temel insani faaliyetlerin başında geldiğini dile getirdi. "İnsan sahip olduğu bütün kazanımlarını sürekli olarak gelişen ve değişen eğitim tecrübesine borçludur" diyen Akpınar, "Eğitim almadan bir insanın insan olması mümkün değildir. Yoksulun üstünü örtmek mazlumun ve mağdurun yanında olmak bize dedelerimizden kalan bir mirastır. bir mirastır.Suriyeli çocuklarımızın eğitim alması için millet ve devlet olarak elimizden geleni yapmaktayız" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Sayın Cengiz Horozoğlu da Suriye'de yaşanan insanlık dramının yansımalarının hala çevreye ve dünyaya yayıldığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Biz Türkiye olarak yaşanan bu drama sessiz kalmadık. Devletimizin ve hükümetimizin birinci temel politikası Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntılara ortak olmaktır. Suriyeli öğrencilerimizin eğitim sorunları nedeni ile bugün burada toplanmaktayız. Devletimiz eğitim ile ilgili ciddi tedbirler almıştır. Bunun bir yansıması da ilimizde nüfuz etmektedir. Adana da 7 okulumuzu kendilerine açtık ve bir takım hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Bunlar kolay değil diyalog ister, birlik beraberlik ister, katkı ve karşılıklı yardımlaşmayı ister bu gün bu salonda yardımlaşma için seçilmiş her kez burada. Bunu tek başımıza çözmemiz mümkün değildir."

Bilgi paylaşımı ve farklı fikirlerin dinlendiği toplantıda çözüm ve öneriler dile getirildi.

Çalıştaya, UNICEF Türkiye temsilcileri ve Birleşmiş Milletler temsilcileri, Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Metin Erduran, İl Sağlık Şube Müdürü Gülcan Sürer, Diyanet İşleri Şube Müdürü Servet Bilgin de katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close