Haberler
Türkiye sınırındaki kaosa Putin desteği! Rusya Ordusu Halep'e operasyon başlattı

Esed'e Putin desteği! Rusya Ordusu, Halep'teki muhalifleri vuruyor

Halep düştü! Muhalifler camilerden ezan okumaya başladı, kamu binalarını ele geçirdi

Muhalifler camilerden ezan okumaya başladı, kamu binalarını ele geçirdi

Antalya açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da 4.8 büyüklüğünde deprem! Açıklamalar peş peşe geldi

Bakan Uraloğlu açıkladı: Özel araçlara kış lastiği zorunluluğu geliyor

Özel araçlara kış lastiği zorunluluğu geliyor

Şü'de Türkiye'de Kısa Vadeli Sermaye Hareketleri" Konulu Konferans

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince "Türkiye'de Kısa Vadeli Sermaye Hareketleri" adlı konferans düzenlendi.

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince " Türkiye'de Kısa Vadeli Sermaye Hareketleri" adlı konferans düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonundaki konferansa, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Okay, İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Hamdi Gündoğar, Prof. Dr. Murat Şeker, Prof. Dr. Hüseyin Mısırdalı ile çok sayıda akademik personel ile öğrenci katıldı.

Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen " Türkiye'de Kısa Vadeli Sermaye Hareketleri" konulu konferansta konuşan ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevki Özbilen, Türkiye ekonomisinde, 24 Ocak 1980 yılındaki ekonomik kararlarıyla birlikte ortaya çıkan finansal ve ekonomik sorunlar ile günümüz ekonomisini karşılaştırdı.

Prof. Dr. Özbilen, şöyle konuştu:

"Türkiye ekonomisi 24 Ocak 1980 kararlarıyla birlikte, büyük bir dönüşüm geçirerek liberalizme geçmiş, küreselleşme ve globalleşme süreci de, ekonominin sermaye hareketlerini, yapılarını ve süreç politikalarını değiştirmiş ve yeniden şekillendirmiştir. 1989 yılında 32 Sayılı Kanun Kuvvetinde Kararname ile tüm finansal işlemlerden devlet denetimleri kaldırılmıştır.  Bu dönem, Türkiye'de ekonomik ve finansal deregülasyonların başladığı dönem olmuştur. Bu dönemde, artan enflasyonun yanında, devletin iç ve dış borçlanmaya ağırlık vermesi üzerine, kısa vadeli sermaye hareketleri hızlanmış ve ülkeye büyük miktarlarda sermaye girişi başlamıştır. Sermaye girişlerinin artması, belki de Ekonomide süreklilik kazanan krizlerin kolay atlatılmasına yardımcı olmuştur."

Konferans, soru cevap bölümüyle son buldu.

Kaynak: AA / Yerel
title