Haberler
Türkiye ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 2.1 büyüdü

Türkiye ekonomisinden sevindiren haber

Bomba iddia: Erdoğan, DEM-İmralı görüşmesi için Adalet Bakanı'na talimat verdi

Bahçeli'nin İmralı çağrısı sonrası Erdoğan'dan dikkat çeken talimat

Döviz büroları ve kuyumculardan sahte dolar fırsatçılığı

Dolaşıma sokulan sahte dolarlar üzerinden akılalmaz yöntem

Kız meselesi yüzünden çıkan kavgada 3 genç hayatını kaybetti

Kız meselesinden çıkan kavga 3 genci hayattan kopardı

Soma'daki Maden Faciası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma'daki maden ocağında inceleme yapma girişimlerine şirket yetkililerince izin verilmediğini bildirdi.

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma'daki maden ocağında inceleme yapma girişimlerine şirket yetkililerince izin verilmediğini bildirdi.

Soğancı, Soma ilçesinde facianın meydana geldiği Eynez Maden Ocağı'nın nizamiye kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği maden faciasının yaşandığı ocakta inceleme yapmak amacıyla bölgeye geldiklerini, ancak şirket yetkililerinin izin vermediğini kaydeden Soğancı, şunları söyledi:

"İşletme tarafından mahkeme kararı olmasına rağmen içeriye alınmadık. Şu anda duyduk, bu işletmede 300 insan çalışıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nı Ankara'ya gidince de uyaracağım. Şu anda 301 canın kaybolduğu bu maden ocağında bu 300 arkadaş ne yapmaktadır? Bunların iş güvenlikleri sağlanmış mıdır? Bunların işçi sağlığı, iş güvenliği hükümleri bu ocakta var mıdır? Bunlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bilgisi dahilinde midir? Bir yeni 300 kişi daha gidecek midir?"

Soğancı, facianın yaşandığı günlerde facianın nedenlerini incelemek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuruda bulunduklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"İş müfettişleri dışında iş kazası incelemesinin yapılması mümkün olmadığı gerekçesi ile talebimiz reddedildi. Bakanlık tarafından başvuruya verilen cevapta da ortaya konulduğu gibi bilinçli bir takım politikalar zinciriyle işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında uzman meslek örgütleri alandan koparılmış, etkisizleştirici uygulamalar yürütülmüştür. İşçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetleri, hatta işyeri hekimleri ile mühendislerin eğitimleri dahi taşeronlaştırılmıştır. Bütün bunların ülkemizde işçi sağlığı ve iş güvenliğini çok daha kötüye götürdüğü ortadadır. Kötü gidişin en acı örneklerinden biri de Soma'dır."

Kaynak: AA / Yerel
title