Haberler

Söke'deki Giritliler Panel'de Bir Araya Geldi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıyı Ege ve özellikle Söke'nin kültüründe önemli yeri olan Giritliler, gerçekleştirilen panelde bir araya geldi.

Kıyı Ege ve özellikle Söke'nin kültüründe önemli yeri olan Giritliler, gerçekleştirilen panelde bir araya geldi.

Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği tarafından Söke Belediyesi'nin desteği ile gerçekleştirilen 'Söke'deki Girit' konulu panel Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonun yapıldı. İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve CHP'li Söke Belediye Meclis Üyesi Nimet İncedal'ın da katıldığı toplantıya, çok sayıda Söke'de yaşayan Giritli katıldı. Panel Söke'de yaşayan Giritliler tarafından ilgi görürken, beğeni topladı.

Panel Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yunus Çengel'in açılış konuşmasıyla başladı. Çengel toplantının gerçekleşmesinde katkı ve desteklerini esirgemeyen Söke Belediyesi'ne teşekkür etti. Açılışta bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; "Ben bir Giritli değilim. Ancak yönettiğimiz kentin önemli bir parçası olan Girit Kültürünü yakından tanımak üzere aranızda bulunuyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçilirken, panelde Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. A. Nükhet Adıyeke ve Yrd. Doç. Dr. Nuri Adıyeke konuşmacı olarak yer aldı. Söke'de Girit toplantısının yapılmasını çok uzun zamandır istediklerini belirten Prof. Dr. A. Nükhet Adıyeke; "Söke, Girit ve Giritliler için çok önemli bir kent" dedi.

Prof. Dr. A. Nükhet Adıyeke ve Yrd. Doç. Dr. Nuri Adıyeke Girit Adası'nın yeri, konumu ve tarihsel süreci ile ilgili bir sunum yaparlarken, Yrd. Doç. Dr. Nuri Adıyeke; "Girit Adası'Nın tarihsel süreçte önemi çok büyüktür" dedi. Girit Adası uğruna çok uzun yıllar süren ve çetin savaşların olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Nuri Adıyeke; "Tarihsel sürece bakıldığında Akdeniz ve Ege sınırında bulunan Girit Adası, Kıbrıs'ı alan ülkelerce yönelinen ilk ada olmuştur. Osmanlı'da böyle yaptı. Kimi kaynaklara göre 110-140 Bin, kimi kaynaklara göre 400-500 Bin asker şehit edilerek 25 yıl süren bir savaşın ardından Girit'in merkezi Kandiye alınabilmiştir" dedi. Panelde konuşmacılar, Girit Adası'nın tarihi ve konumsal öneminin ardından Söke ile ilgili ilişkilerine ve göçlere yönelik de açıklamalarda bulundular. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title