Haberler

Söke'de Emlakçılar Kentsel Dönüşüm Konusunda Bilgilendirildi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke'de Emlakçılar Derneğinin düzenlediği toplantıya katılan konut sektörü, Kentsel Dönüşüm konusunda bilgilendirdi.

Söke'de Emlakçılar Derneği tarafından düzenlenen toplantıda ilçenin konut sektörü bir araya geldi.

Söke Belediye Başkan Yardımcıları Enver Helvacı, Levent Tuna ve Mine Even, Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, Söke Belediyesi imar ve fen işleri müdürlüğü yetkilileri, ilçede konut ve inşaat sektörünün içinde yer alan mimar, mühendis, müteahhit ve teknik kadrolar katıldı. Toplantıda Denizbank Parakende Bankacılık Grubu Konut ve Taşıt Finansmanı Grup Müdürü Hakan Varol ile Denizbank Söke Şubesi yetkilileri de bulundu.

Söke Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Demir yaptığı konuşmada; devlet tarafından başlatılan kentsel dönüşüm kanununun doğru değerlendirildiğinde önemli bir fırsat olabileceğini belirtti. Konuyla ilgili olarak devletin bütün yolları açtığına inandığını belirten Orhan Demir; heyelan, deprem riskli alanlarda ve riskli olan yapılar için uygulanabilecek kentsel dönüşümün Söke'de de gerekli olduğunu söyledi. Söke'nin kentsel dönüşüme sahip çıkması gerektiğini belirten Söke Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Demir; "Söke'de yaşayan tüm kesimler, yönetimler ve vatandaşlar yeterince sahip çıkarsak, başarabiliriz" dedi.

Denizbank Parakende Bankacılık Grubu Konut ve Taşıt Finansmanı Grup Müdürü Hakan Varol konuşmasında, Denizbank'ın daha yasa çıkmadan 2 yıldır kentsel dönüşüm konusuyla uğraştığını söyledi. Afet riski denilince akla sadece deprem geldiğini ancak kentsel dönüşümün tüm afet risklerini kapsadığını belirten Hakan Varol; yaptığı konuşmada konut piyasası, kentsel dönüşümün gerekliliğinin nedenleri ve Denizbank'ın sağladığı avantajlar hakkında bilgi verdi.

Kentsel dönüşümün zor bir süreç olduğunu belirten Hakan Varol; konut kredilerinin son 10 yılda 12 kat arttığını, Türkiye'nin bu anlamda dünyada rekor kırdığını söyledi. Konut kredilerinin ülke GSMJ'sının yüzde 6'sı seviyesinde olduğunu belirten Varol, Almanya'da bu oranın yüzde 47'ler seviyesinde olduğunu söyledi. Türkiye'nin konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olduğunu belirten Denizbank Parakende Bankacılık Grubu Konut ve Taşıt Finansmanı Grup Müdürü Hakan Varol; "Türkiye'de 19 milyon civarında toplam konut sayısının yüzde 30'u ruhsatsız, 2023 yılına kadar 50 yaşını aşan konut sayısı ise 1.5 milyon adet olacak. Bu nedenlerle kentsel dönüşüm gerekli" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close