Şırnak Üniversitesi Şırnak'la İlgili Bir Kitap Yazdı
Şırnak Üniversitesi, kaybolmaya yüz tutmuş, kültürel değerleri derlemek amacıyla başlatmış olduğu kültürel ve folklorik kitaplar serisine bir yenisini daha ekledi.
Şırnak Üniversitesi, kaybolmaya yüz tutmuş, kültürel değerleri derlemek amacıyla başlatmış olduğu kültürel ve folklorik kitaplar serisine bir yenisini daha ekledi.
Guhşegi ve Şırnak oyunları kitaplarının ardından bu kez de Şırnak Bastonları kitabı çıkarıldı. Şırnak Bastonları kitabıyla ilgili açıklama yapan Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri ve kitabın editörü Yrd.Doç. Dr. İbrahim Baz, şehre katkı sağlamak ve yazılmayan soyut kültürel ve folklorik değerlerin yok olmasını engellemek amacıyla Şırnak'la ilgili başlatmış oldukları kitap serisine bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Yrd.Doç. Dr. Baz, yaşadıkları şehrin güzelliklerinin kaybolmaması için Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu hocalarıyla birlikte bazen gece saat 23: 00'lere kadar çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: "Biz akademisyenlerin en önemli görevlerinden birisi de üniversal değerlerin yerele taşınmasının yanı sıra yaşadığımız şehre katkı sağlamak amacıyla iki kitap çıkarmıştık. Şimdi de Şırnak Bastonu adlı kitabımız çıktı." Bundan sonraki kitabın Şırnak aşiretleriyle ilgili olacağını anlatan Baz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitemiz adına çıkarılan bu kitapların yayınlanmasında ve bizleri teşvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akmaz'a teşekkürlerimi sunarak, bu çalışmalarda, kendisi de Şırnaklı olan Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdür Yardımcımız öğretim görevlisi Nurdan Şarman ve diğer hocalarımız saha çalışmalarını yürütmüşlerdir. Belki birileri bastonla ilgili bir kitap olur mu diye sorabilir. Evet, şimdiye kadar bastonla ilgili bir kitap hazırlanmamış. Bilimsel makale olmasına rağmen şimdiye kadar kitap çalışması mevcut değildi. Bastonla ilgili ilk kitap üniversitemiz tarafından çıkarılmıştır. İlk insandan bu yana kullanılan insanların kullandığı ortak objedir. Günümüz de bile Asa kutsal sayılır."
Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Nurdan Şarman da, bastonun Şırnak'ta kadın erkek fark etmeksizin hemen hemen bütün yaşlılar tarafından kullanıldığını dile getirerek, "Biz de bu denli kullanılan bir aracın yazılı bir kaynağa dönüştürülmesi gerektiğini düşünerek bu kitap çalışmasını yürüttük" diye konuştu. - ŞIRNAK