Haberler

Şirehan Hotel, Şire Festivali ile Açılacak

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İpek Yolu üzerinde bulunan ve en büyük şehir hanları arasında yer alan tarihi Şirehan, yapılan restorasyonun ardından Şirehan Hotel adıyla hizmete girecek.

İpek Yolu üzerinde bulunan ve en büyük şehir hanları arasında yer alan tarihi Şirehan, yapılan restorasyonun ardından Şirehan Hotel adıyla hizmete girecek.

Resmi açılışının 1. Uluslararası Şire Festivali ile 4 Ekim Cuma günü yapılacağını açıklayan Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan "Gaziantep için büyük önem taşıyan bu kültür abidesinin yeniden yaşama ve ekonomiye kazandırılmasından dolayı mutluyuz" dedi.

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Şirehan, bölgenin ve Türkiye'nin en büyük butik hotellerinden birisi olarak hizmete girecek. 120 odası, 1 padişah odası ve 20 süit odasıyla kültür turizmi için bölgeye gelen turların ilk tercihi haline gelen Şirehan Hotel'in 4 Ekim 2013 Cuma günü saat 11.00'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Gaziantep milletvekillerinin katılımı ile açılacağını açıklayan Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Öztan, "Gaziantep kültür tarihinde büyük bir yere sahip olan ve bir dönem kentin ekonomi nabzını elinde tutan tarihi Şirehan'ın restorasyonunu tamamladık. Hotel olarak hizmete sunarak Gaziantep'e yeni bir değer kazandırdık. Genel Koordinatörlüğünü Ahmet Ümit'in yaptığı 1. Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali ile açılışı gerçekleştirilecek olan Şirehan Hotel'in kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"ifadelerinde bulundu.

Tarihi Şirehan'ı Halep Valisi Cemil Bey'in talimatıyla 1885 yılında yapımına başlanan bölgedeki en önemli klasik Osmanlı han mimarisinin önemli örneklerinden birisi olduğunu ifade eden Öztan, "Dönemin Antep Kaymakamı Rıfat Bey ve Belediye Başkanı Mustafa Bey'in Antep halkından aldığı büyük desteklerle yapımı gerçekleştirilen Şirehan'da kentin değişik kesimlerinden insanların büyük emekleri ve katkıları bulunuyor. Rivayete göre hanın yapımına başlandığı zaman Antep'in ileri gelen aileleri maddi destek sağlar, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarda yapıma destek olmak için ücretsiz çalışarak hanın bir an önce tamamlanmasını sağlar. İlk yapıldığı zamanlarda Belde Han adı verilen yapıda genel olarak Fıstık, ceviz, şire, incir, üzüm, sucuk, bal gibi ürünler satıldığı için bu isim halk arasında Şirehan olarak değişir ve o dönemlerden sonra Şirehan Gaziantep'in ilk ticaret borsası gibi hizmet vermeye başlar. Beş yıl öncesine kadar virane halde bulunan Şirehan'ı alarak aslına uygun restore ettirdik. 1 Padişah odası, 20 süit oda ve 120 odadan oluşan büyük bir butik hotel haline çevirdik. Son altı ay içerisinde birçok önemli etkinliğin gerçekleştiği Şirehan'a yurt içi ve yurt dışından büyük ilgi var. Amacımız Şirehan'ı dünyanın göz bebeği haline getirmek. Modern toplantı salonları ve balo salonlarıyla dikkat çeken Şirehan tarihi birçok olayın yaşandığı mekanlar haline gelmiştir" şeklinde konuştu.

En büyük hedefinin Gaziantep'i gurme turizmine kazandırmak olduğunu ifade eden Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Öztan, Şirehan Hotel'in kültür merkezi görevi üstleneceğini ve sadece Gaziantep'in değil bölgenin ve ülkenin bir çok uluslararası organizasyonuna ev sahipliği yapacağını belirterek, "Gaziantep'in kültür merkezi gibi hizmet vermesini planladığımız Şirehan Hotel'de bir çok kültürel etkinliğe ev sahipliğini planlıyoruz. 4 Ekim 2013'te yapılacak 1.Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali bu etkinliklerin en önemlisi olacaktır. Hanın yapımında emeği geçen, geçmiş dönemlerde burada işyerleri bulunan bütün vatandaşlarımızı açılış günü aramızda görmek istiyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close