Haberler
Biden, ateşkesin yerel saatle 04.00'te yürürlüğe gireceğini açıkladı

Biden: Ateşkes yerel saatle 04.00'te yürürlüğe girecek

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Sincan Belediyesi, Elektronik Atıkları da Topluyor

Sincan Belediyesi, Elektronik Atıkları da Topluyor
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sincan Belediyesi; ambalaj atığı, atık pil, atık yağ derken şimdide elektronik atıkları topluyor.

Sincan Belediyesi; ambalaj atığı, atık pil, atık yağ derken şimdide elektronik atıkları topluyor. Çevreye yaptığı yatırımlarla diğer belediyelere örnek olan Sincan Belediyesi, doğada yok olması uzun süren elektronik atıkları toplayarak hem vatandaşa kolaylık sağlıyor hem de çevreye yatırım yapıyor.

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak isteyen Sincan Belediyesi, geri dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Teknolojinin sürekli gelişmesiyle evlerde bulunan eski, bozulmuş ya da modası geçmiş elektronik atıklar toplanarak geri dönüştürülüyor.

"Dönüşüm İyi Gelecek" sloganı ile yola çıkan Sincan Belediyesi, ilçede yürüttüğü geri dönüşüm çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Belediye; ambalaj atığı, atık pil, atık yağ derken şimdide elektronik atıkları geri dönüştürüyor. Doğada yok olması uzun süren toprağa ve doğaya zarar veren eskimiş ya da bozulmuş çamaşır makineleri, bulaşık makineleri, aküler, kablolar ve daha pek çok elektronik araç ilçe de yapılan bilinçlendirme çalışmalarıyla birlikte çöpe değil elektronik atık kumbaralarına atılıyor. Belediye, endüstri meslek liseleri başta olmak üzere ilçenin önemli noktalarına iki bin tonluk elektronik atık kumbaraları yerleştirdi.

Elektronik Atık Geri Dönüşüm Projesi ile elektronik atıklardan tamir edilebilecek durumda olanların tamiri yapılırken tamir edilmesi mümkün olmayanlarda doğaya zarar vermemesi için imha ediliyor. Elektronik atıkların geri dönüşümü ise üzerlerindeki altın, bakır, metal, plastik ve gümüş gibi materyallerden ayrıştırılarak yapılıyor. Atıklar üzerlerindeki materyallerden ayrıştırıldıktan sonra imha ediliyor. Ayrıştırılan materyaller ise anahtarlıktan pet şişelere, içecek kutularından çöp kovalarına kadar pek çok ürünün ham maddesi olarak kullanılıyor.

İlçe genelinde yürüttüğü çalışmalarla vatandaşında takdirini toplayan Sincan Belediyesi, yaptığı çalışmalarla da pek çok belediyeye örnek oluyor. Belediye, vatandaşı el ilanları ve afişlerle bilinçlendiriyor. Duyarlılık oluşturmak için Çevre Denetim Ekibi oluşturan Sincan Belediyesi, bina yönetimleri ile görüşüyor, esnafı ziyaret ederek geri dönüşümün önemini anlatıyor.

Göreve geldiği günden bu yana vatandaşla el ele ilçeyi yönettiklerini söyleyen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; " Her hizmetimizde olduğu gibi geri dönüşüm çalışmalarımızda da vatandaşımızın desteğine çok ihtiyacımız var. Sağ olsun vatandaşımızda geri dönüşüm çalışmalarımıza çok destek oluyor. Tüm halkımıza duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ambalaj atığına, atık pile ve atık yağa gösterilen duyarlılığın elektronik atıkların toplanmasında da gösterilmesini temenni ediyorum." dedi.

Sincan Belediyesi, yürüttüğü Elektronik Atık Geri Dönüşüm Projesi ile hem vatandaşa kolaylık sağlıyor hem de çevreye yatırım yapıyor. Belediye, vatandaşın evine kadar gelerek taşıyamadığı bozuk ya da eski buzdolabı, çamaşır makinesini ücretsiz olarak alıyor. Böylece hem vatandaş bozuk makineden kurtulmuş oluyor hem de gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için katkı yapılıyor.

Evinde bozulmuş ya da eski buzdolabı, bulaşık makinesi gibi büyük eşyaları olan ilçe sakinleri 277 45 86 numaralı telefonu arayarak görevlilerden bilgi alabilir. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title