Haberler
Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Komisyonda gerginlik! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler salonu terk etti

CHP'li vekilin sözleri sonrası Bakan Güler salonu terk etti

Silifke Kent Sempozyumu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

43. Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Silifke Belediyesi ile Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle Kent Sempozyumu düzenlendi.

43. Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Silifke Belediyesi ile Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle Kent Sempozyumu düzenlendi.

Sempozyumda, "Yerel Yönetimlerde Kurumsallaşma Stratejileri" başlıklı bir sunum yapan Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı-Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ünal Ay, "Günümüzde kentlerin nüfusunda ve yayıldıkları alanda görülen büyüme, kentin değer ve ilişki sisteminin temel ögeleri olan kent kültürü ve kentlilik bilinci kavramlarının tartışılmasını zorunlu hale getirmektedir. Zira hızı ve yoğunluğu bir türlü kestirilemeyen kentsel büyüme sürecinde kolektif bir değer ve kültür sistemi oluşturmak için gerekli olan koşulların birçoğu bir araya gelememektedir. İşte gerçekleştirilen bu sempozyumlar sayesinde kentlerimizin değerleri artı bir önem kazanmaktadır" dedi.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ise konuşmasında, "Kentlerimiz; sürekli toplumsal gelişme içinde bulunan ve toplumun, yerleşme, barınma, çalışma, dinlenme, eğlenme gibi gereksinimlerinin karşılandığı, nüfus yönünden yoğun yerleşim birimleri olmakla birlikte kentleşmenin tarihi neredeyse uygarlığın tarihiyle eşdeğerdir. İşte bizim içerisinde bulunduğumuz ilçemizde 88 mahallesiyle 2693 km2'lik bir alanda ve Türkiye'nin 14. büyük ilçesidir. Her geçen gün büyüme, gelişme ve kentsel değeri daha da ön plana çıkmaktadır. Bu değerlere tarih, kültür, doğa ve diğer özellikli etkenlerde eklenince yaşadığımız coğrafya bambaşka bir hal almaktadır. İşte düzenlenen bu kent sempozyumları kentselleşmenin önemini anlatmakla birlikte çizdiği yol haritasıyla gelecek sürece ışık tutmaktadır" ifadelerini kullandı.

ARKEOLOJİK VE KÜLTÜREL DEĞERLER ANLATILDI

Konuşmaların ardından panelin Arkeolojik ve Kültürel Değerler oturum başkanlığını Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı, Kilikia Arkeolojisi Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serra Durugönül, panelistliğini Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı, Kilikia Arkeolojisi Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bilhan Subaşı, Silifke Müze Müdürü İlhame Öztürk, Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Okutman Murat Özyıldırım yaptı. Panelistler yapmış oldukları arkeolojik ve kültürel çalışmaları anlatarak, Silifke'nin tarihi ve kültürüyle ilgili zenginlikleri dile getirdi.

Panelin Ekoturizm Arz Potansiyeli oturum başkanlığını Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir, panelistliğini Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tolga Gök, Mersin Üniversitesi Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Beril Dönmez yaptı. Ekoturizm çalışmalarıyla ilgili uygulamaların anlatıldığı bu bölümde arz-talep ilişkileri değerlendirildi.

Panelin Girişimcilik Eğilimleri oturum başkanlığını Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı-Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Himmet Karadal, panelistliğini TKDK Mersin il Koordinatörü Veli Akın, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, işkur Silifke Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Devecioğlu yaptı. Kent Sempozyumunun üçüncü oturumunda girişimcilik ve bu alanda yapılan çalışmalar davetlilere anlatıldı.

Panelin Eğitim ve Öğretim Stratejileri oturum başkanlığını Mersin Üniversitesi Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemile Çelik, Panelistliğini ise Mersin Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Oktay Aydoğdu ve Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Salih Aksay gerçekleştirdi. Sempozyumun eğitim ve öğretim stratejilerinin anlatıldığı son bölümünde panelistlere ve katkı sunanlara teşekkür plaketi ile çiçek takdim edildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title