Haberler

Silifke Belediyesi, Kültür Elçileri Eğitimine Ev Sahipliği Yaptı

Silifke Belediyesi, Kültür Elçileri Eğitimine Ev Sahipliği Yaptı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çekül Vakfı ve ETİ Şirketler gurubu tarafından ortaklaşa düzenlenen Kültürel Miras Eğitimine Silifke Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Çekül Vakfı ve ETİ Şirketler gurubu tarafından ortaklaşa düzenlenen Kültürel Miras Eğitimine Silifke Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Doğal yaşam, geleneksel mimari, arkeoloji ve yaşam kültürünü konu alan ÇEKÜL Vakfı'nın eğitimine Silifke Belediyesi ev sahipliği yaparken, projeye Silifke Kaymakamlığı, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü de destek verdi. Projeyi Çekül Eğitimcileri Ahmet Abakay, Haluk Polat, Deniz Can, Ayşe Bulduk, Belediye Kültür Müdürü Lutfi Uğur ve Gazipaşa ilköğretim okulu müdür yardımcısı Evrim Bal birlikte yürüttü.

Eğitim konularında Müze Müdürü İlhame Öztürk ve Arkeolog Özgür Topbaş, Mimar Esen Tol, Yazar Mustafa İnceoğlu, Çevre Koruma Müdürü İbrahim Karaca ve Biyolog Tuğba Kır Özkan konuşmalarıyla öğrencileri bilgilendirdiler. Gazipaşa İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden seçilen toplam 24 öğrenci Silifke'nin Kültür Elçisi oldular.

Yeni kuşakların yaşadıkları yörenin tarihi, doğal ve kültürel birikimini öğrenmeleri, uygulamalı çalışmalarla kentlerinin kimliğini yaşayarak hissetmeleri ve geleceğe taşıyabilmeleri için uygulanan eğitim programı, kültürel sürekliliğin sağlanmasını hedefliyor.

Silifke Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı eğitimde, Gazipaşa ilköğretim okulu 6. sınıf öğrencilerinden seçilen toplam 24 öğrenci Silifke'nin kültür elçisi oldu. Silifke Belediyesi Kültür evinde yapılan eğitimde öğrencilerin "kültür ve kentlilik bilinci nedir?" sorusuna katılımcı eğitim teknikleriyle cevap aramasıyla başladı. Kültür Elçileri eğitimi, ÇEKÜL Vakfı'nın gönüllü eğitmenlerinin desteğiyle, yerel uzmanların kentin kimliğini yansıtan sunumlarıyla devam etti.

Eğitimde, doğal yaşam ve kentsel ekosistemler, arkeoloji, kent mimarisi, geleneksel yaşam kültürü ana başlıkları altında pek çok bilgi aktarıldı; tarihi alanlar, sivil mimari ve doğal çevrenin incelendiği geziler yapıldı.

Silifke Belediyesi kültür evinde düzenlenen sertifika töreninde Kültür Elçisi sertifikası alan öğrenciler, kültürel miras eğitiminde yaptıkları eskiz, afiş, broşür, kitap ayracı, kent haritası, seramik çalışması gibi pek çok etkinliğin ürünlerini de sergiledi. Silifke Kültür Elçileri, eğitimde öğrendiklerini arkadaşlarıyla da paylaşıp, projeler üreterek kentlerinin özgün kimliğinin korunmasına katkıda bulundu.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, ise törende yaptığı konuşmada, kurum olarak bu tür kültürel etkinliklerin her zaman yanında olacaklarını, özellikle kentin tanıtımına katkı sağlayacak projeleri daima desteklediklerini belirtirken, "Çekül Vakfı Kültür Elçileri" heyetini üç gün boyunca İlçede ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Öngel eğitime katkı sağlayan Çekül eğitimcilerine, Silifke Kültür ve Sanatevi Derneği Başkanı Cihangir Akdemir ve projeye destek verenlere katkılarından dolayı birde plaket verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title