Haberler

Sigarayla İyi Anlaşan İnsanlar Eşleriyle Anlaşamıyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İletişim Uzmanı Fatih Akbaba, GAÜN'de gerçekleştirdiği söyleşide iletişimin ailede başladığını belirterek, iletişim hakkında bilgi verdi.

İletişim Uzmanı-Yazar Fatih Akbaba, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Amfi Tiyatro'da gerçekleştirdiği söyleşide iletişimin ailede başladığını belirterek, anlaşabilen iletişimin temel öğeleri hakkında bilgi verdi.

İnsanların karşısındakine hep bir şeyleri anlatmaya çalıştığını ifade eden Akbaba, iletişimde anlaşabilmenin yöntemlerini kendi kültürümüzde, kendi geçmişimizde, deneyimlerimizde aramamız gerektiğini söyledi.

Sigara kullananların eşleriyle anlaşamadığını belirten Akbaba, "Sigara kullanan insanlar sigaraya dokunduğu kadar aynı ilgiyi eşine, çevresine gösterseler daha anlaşabilir bir yaşam sürdürürler" şeklinde konuştu.

İletişimde birçok aksaklıklar yaşandığını kaydeden Akbaba, "Çevremizle hemhal olabilseydik, gözlerin ne anlatmaya çalıştığını, tebessümün ya da tebessümsüzlüğün ne ifade ettiğini anlayabilirdik. Birimizin yüzüne düşen bir kederi, neşeyi bile anlayamıyorsak, aslında sadece konuşmuş oluruz. Çocukluğumuzda annelerimiz gözlerimizin içerisine baktığında iletişim kurabiliyor, yüz mimiklerinden ne demek istediğini anlayabiliyorduk. Şimdi ise ebebeynler istediği kadar bağırsın, çağırsın bir türlü anlaşamıyor" diyerek, karşı ile anlaşma yöntemlerini çoğu kez bilmediğimizi ve derine inemediğimizi dile getirdi.

Çocuklarla anne-baba arasında, okulda öğretmen ile öğrenci arasında iletişim kopukluğunun en büyük etkenlerinden birinin asıl nedeninin hemhal olamamaktan kaynaklandığını aktaran Akbaba, "Biri diğerinin derdini anlayamadığı için herkes kendi dünyasından çıkıp, başkasının kapısını çalamıyor. Önce karşılıklı birbirimizi tanımalı, onun neyi sevip neyi, sevmediğiyle ilgili olarak kendimizi hazırlamalı, eksik yönleri ön plana çıkartmamalı, güzellikleri görüp, ödüllendirmeliyiz" diye konuştu.

Akbaba, güvensizliği güvene çevirmenin yöntemlerinden en önemli unsurun, iletişimin aileden başladığını ve özellikle de eğitim kadrosunun öğrenci ile yönetim arasında bir geçiş köprüsü kurabilmeleri gerektiğini ifade etti.

Fatih Akbaba, "Öğretmenler, öğrencilerin derdini, sıkıntılarını, itiraz ettiği noktaları hiçbir şekilde objektiflikten ayrılmadan yönetimle paylaşmayı bilmelidir. İşte o zaman okul yönetimleriyle öğrenciler arasında anlaşma daha iyi sağlanır. Üniversitelerde hocaların ders anlatmanın dışında onların bir büyüğü, dostu olduğu gerçeğini hiç göz ardı etmemelidir" şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik personel ve öğrencinin katıldığı söyleşinin sonunda konuşan Rektör Prof. Dr. Coşkun, Fatih Akbaba'ya üniversitede gerçekleştirdiği söyleşi için teşekkür ederek, hediye takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
İstanbul'da katliam: 4 kişiyi öldürüp intihar etti

4 kişiyi öldürüp canına kıydı! İntihar anı kamerada

İstanbul'daki aile katliamında yeni detaylar! Kız kardeşi ve eşini de ağır yaralamış

Katliamda her bir detay kan donduran cinsten! Tüm ailesini öldürmeyi kafasına koymuş

27 ilimizde eğitime kar engeli

27 ilimizde eğitime kar engeli

Antalya Havalimanı'na iniş yapan yolcu uçağında yangın

İçi yolcu dolu uçak, inişten sonra alev aldı

title