Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Villası için ağaçların kesildiği iddia edilmişti! Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Selçuk'ta İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü tarafından üniversiteki idarecilere yönelik '6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Bilgilendirme ve Değerlendirme Çalıştayı' gerçekleştirildi.
Çalıştaya, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hakkı...

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü tarafından üniversiteki idarecilere yönelik '6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Bilgilendirme ve Değerlendirme Çalıştayı' gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş ve Prof. Dr. Mustafa Şahin, Genel Sekreter Fazilet Uyar, dekanlar, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitü müdürleri ile idari birim yöneticiler ikatıldı. Açlış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, iş sağlığı ve güvenliği konusunun üniversitelerin vizyonuyla da örtüştüğünün altını çizerek, "Günümüzde insana, sağlığa ve güvenliğe önemin arttığını hepimiz biliyoruz. Artık çalışma şartlarının en uygun şekilde düzeltilmesi ülkemizde bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu konunun ele alındığı 6331 sayılı kanunun üniversite öğretim üyelerini de ilgilendiren yönleri var. Her şeyden önce eğiticilik yönü var. Kanunun 3 önemli kavrama vurgu yapması, üniversitelerin bu kanunun gerektirdiklerini en öncelikli yapması sonucunu getirmektedir. Kanunun eğitime, güvenliğe ve sağlığa vurgu yapması üniversitelerin 3 temel vizyonuyla örtüşmektedir. Biz bu konuda doğru bilgilendirmenin önemine inandığımız için sizleri buraya davet ettik. Toplantı elbette önemli ama bundan sonra üniversitemizde yapılacakların takibi daha da önemlidir. Aylardır gündemimizde tuttuğumuz iş sağlığı ve güvenliği konusunun bundan sonra da takipçisi olacağız" dedi.

Çalıştayda, İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimliği Eğiticisi Dr. Yaşar Ali Sulak 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kavramı, İşverenin Yükümlülükleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelliği' konulu sunumunu gerçekleştirdi. İş sağlığının her alanla doğrudan ilgili olduğunun altını çizen Dr. Sulak, "İş sağlığı ve güvenliği hizmeti tüm iş yerlerindeki bütün çalışanları kapsamalıdır. Çalışanların korunması, üretim güvenliğinin sağlanması, işletmenin güvenliğini sağlamak hedeflenmelidir. Bu konuda kurumun ve çalışanlarının üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerekiyor. Kanunda Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde ciddi değişiklikler yapıldı. Kanun gereği iş yerinde çalışanların emekli sandığı, bağkur, sözleşmeli, stajyer diye ayrım yapılmadan her çalışan için geçerli olduğu unutulmamalıdır" şeklinde konuştu.

Çalıştayın sonunda Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Dr. Yaşar Ali Sulak, katılımcıların sorularını yanıtladı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title