Haberler

Selçuk'ta Emniyet Kemeri Tatbikatı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi Etkileşim ve Uzlaşım Topluluğu ile Konya Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla, kaza anlarında emniyet kemerini takmanın önemine dikkat çekmek amacıyla ‘Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır’ etkinliği kapsamında özel olarak hazırlanan simülasyon aracı ile uygulamalı tatbikat yapıldı.

Selçuk Üniversitesi Etkileşim ve Uzlaşım Topluluğu ile Konya Emniyet Müdürlüğü'nün katkılarıyla, kaza anlarında emniyet kemerini takmanın önemine dikkat çekmek amacıyla 'Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır' etkinliği kapsamında özel olarak hazırlanan simülasyon aracı ile uygulamalı tatbikat yapıldı.

Alaeddin Keykubat Kampüsü'nde gerçekleşen etkinlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Konya Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Demirgül, Etkileşim ve Uzlaşım Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci'nin de katıldığı etkinlikte açık alana kurulan simülasyon aracını ilk olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan test etti. Ardından öğrenciler, birer veya ikili gruplar halinde simülasyon aracına binerek 10 kilometre hızla hareket eden bir aracın içinde, kaza gerçekleştiği takdirde emniyet kemerinin takılı olmasının avantajlarını bizzat test etti. Araç, bir vincin üzerinde 10 kilometre hızla 360 derece dönerken emniyet kemeri takılı iken içinde bulunanların hiçbir şekilde savrulmadığı gözlendi.

"HERKESİ EMNİYET KEMERİ TAKMAYA DAVET EDİYORUZ"

Konya Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Demirgül, "Emniyet kemerinin önemini belirtmek için buradayız. Trafik kazası ne yazık ki kaçınılmaz bir durum ancak kaza olduğu anlarda eğer ölümleri yüzde 50 engellemek istiyorsak emniyet kemerini takmamız gerekiyor. Bu konuda bizler de bir takım çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çalışmalarımızda şehir merkezinde yüzde 63'e kadar emniyet kemeri takma oranı çıkıyor. İl dışındaki ana arterlerde ise yüzde 96'ya kadar çıktığını görmekteyiz. İnsanlarımız uzun mesafeli yollarda emniyet kemerlerin daha fazla takıyorlar. İnsanlarda maalesef ki şöyle bir algı var. Uzun yolda daha fazla kaza olabileceği korkusuyla emniyet kemerini takıyorlar kısa mesafelerde ise nasıl olsa bir şey olmaz algısıyla emniyet kemerini takmıyorlar. Bu algıyı yıkmak içinde işte bu simülasyan aracımız var. Bu aracımız 10 kilometre hızla hareket ediyor. Buraya binen kişiler, 10 kilometre hızla bile kaza yaptığında nasıl bir durumla karşılaşacaklarını görebiliyorlar. Biz de bütün vatandaşlarımızı, öğrencilerimizi bu konuda bilinçlendirmek istiyoruz ve sadece ön koltukta değil arka koltukta da emniyet kemerini takmaya davet ediyoruz" dedi.

"TRAFİK KURALLARINA UYMA KONUSUNDA BİLİÇLENDİRMEK İSTİYORUZ"

Etkileşim ve Uzlaşım Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci ise, "Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte başka üniversite öğrencilerimiz olmak üzere herkese emniyet kemerinin önemini bir kez daha göstermek istiyoruz. Trafikte yapılan bir hata maalesef ki geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olabiliyor. Bu nedenle öncelikli olarak kendimizden başlayarak trafik kurallarına uymalıyız. Trafik konusunda bireysel olarak bilinçlenmenin daha kalıcı ve etkili olacağı kanaatindeyim. Umuyorum ki bu etkinlik buna önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close