Haberler

Sekerek Geldiği Merkezden Yürüyerek Çıktı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bel, sağ bacak ağrısı ve buna bağlı olarak yürüme şikayetleriyle Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Tam Endoskopik Bel fıtığı Merkezi’ne başvuran Ahmet Sancak, sekerek geldiği merkezde yapılan tedaviyle yürüyerek çıktı.

Bel, sağ bacak ağrısı ve buna bağlı olarak yürüme şikayetleriyle Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Tam Endoskopik Bel fıtığı Merkezi'ne başvuran Ahmet Sancak, sekerek geldiği merkezde yapılan tedaviyle yürüyerek çıktı.

Uzun bir süredir bel, sağ bacak ve bu sağlık problemine bağlı olarak yürüme zorluğu çeken 27 yaşındaki Ahmet Sancak isimli hasta günlük yaşamındaki işlerini yapamaz hale gelmişti. Son dönemde ağrıları çok artan yürümekte bile zorluk çeken Ahmet Sancak, Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Tam Endoskopik Bel Fıtığı Merkezi'ne başvurdu.

Merkez doktorlarından Beyin ve Sinir Cerrahisi Doktoru Naki Keleş, Sancak'a yaptığı muayene sonrası hastaya bel fıtığı teşhisi koyarak ameliyat olması gerektiğini söyledi. Sancak da uzun süredir çektiği ağrılardan dolayı doktorunun da tavsiyesi üzerine ameliyat olmaya karar verdi.

Yapılan cerrahi müdahale sonrası kısa sürede ayağa kalkan Sancak, sekerek geldiği merkezden yürüyerek çıktı. Günlük hayatındaki işleri artık rahatlıkla yaptığını ifade eden Sancak, merkez çalışanlarına ve Doktoru Naki Keleş'e eski sağlığına kavuşturduğu için teşekkür etti.

Bel fıtığı bacağa vuruyor

Bel fıtığının bacaklara vurduğunu belirten ve Sancak'a yapılan cerrahi tedavi hakkında bilgi veren Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş şu bilgileri verdi: "Hastamız bize geldiğinde bel ve bacak ağrısı sonucu yürüme zorluğu ile geldi. Yaptığı muayene sonrası bel fıtığı teşhisi koyduk. Tam endoskopik bel fıtığı yöntemi ile yaptığımız operasyonla hastamızı 12 saat sonra taburcu ettik. Yaptığımız operasyon zamanlama olarak hem kısa sürüyor hem de hastanın günlük yaşantısına erken dönebilmesine olanak sağlıyor. Bel fıtığı hangi omurga kemikleri arasında oluşmuşsa o bölgenin adıyla anılır. Mesela; 4. ve 5. omurgalar arasında bulunan kıkırdak yerinden kaymışsa L4-5 herni diskal adını alır. Sağ bacağa ağrı vuruyorsa sağ L4-5,sol bacağa vuruyorsa sol L4-5 herni diskal olarak adlandırılır. En sık L4-5 ve bunun bir altında bulunan L5-S1 mesafeleri arasında bel fıtığı oluşur. Daha az sıklıkla L3-4 veya nadiren L2-3 ve L1-2 mesafelerinde görülür. Bel fıtığı hangi tarafta ise o tarafın bacağında kalçadan başlayıp topuğa kadar gelen bir ağrı olur. Siyatik sinir baskı altında olduğundan dolayı bacak arkasında siyatik sinir boyunca ip şeklinde bir ağrı vardır ve hastalar bacaklarının arka kısmından bir iple çekildiğini söylerler. Öksürmekle ve ıkınmakla ağrı şiddetlenir. Bazı hastalarda ayak topuğu üzerine basma veya parmakları ucunda yürüme kuvvet kaybı nedeniyle mümkün olmaz veya azalmıştır. Yani kuvvet kaybı oluşmuştur. Bu bel fıtığının ilerlemiş olduğunun bir kanıtıdır. Bu anlamda kişi mutlaka bir doktor tarafından muayene edilmeli gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından en kısa zamanda tedavisi yapılmalıdır." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close