Şehitkamil'de Teravih Namazları "Enderun Usulü" Kılınıyor
Osmanlıdan kalma bir gelenek olan "Enderun usulü teravih namazı", Şehitkamil Belediyesi organizasyonuyla Gaziantep'te de yaşatılıyor.
Osmanlıdan kalma bir gelenek olan "Enderun usulü teravih namazı", Şehitkamil Belediyesi organizasyonuyla Gaziantep'te'de de yaşatılmaya başlandı.
Şehitkamil Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil ilçe Müftülüğü tarafından ramazan vesilesiyle yatsı namazı sonrası Enderun usulü teravih namazı kıldırıldı.
Enes Bin Malik Cami, Bindalli Cami ve Merveşehir Tekerekoğlu Camisi'nde kılınan Enderun usulü teravih namazına çok sayıda vatandaş katıldı.
Açıklamada Enderun usulü teravi namazı hakkında bilgi veren Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin, Enderun usulü teravih namazı Osmanlı döneminde daha çok sultanların katılımıyla icra edildiğini belirtti.
Enderun usulu teravih namazının özelliklerini anlatan Keskin şunları kaydetti:
"Teravih namazın bir parçasıdır. Ramazan bir zarf ise içinde oruç var, teravih var, kardeşlik var, şefkat var, mukabele var, fıtır sadakası var. Bunlardan birisi de teravih namazıdır. Teravih namazı erkek ve kadınlara sünnettir. Teravih namazı farklı şekillerde kılınabiliniyor. Ancak Enderun usulü teravih namazı ise daha faklı bir şekilde kılınıyor. Enderun usulü teravih namazı Osmanlı döneminde daha çok sultanların katıldığı camilerde icra edilmiş. Biraz teravih namazının uzamasına vesile olduğu için her yerde icra edilen bir namaz değildir. Normalde kılınan namazda her hangi bir değişiklik yok. Sadece 4 rekatta bir okunan ilahilerle, getirilen salavatlarla, getirilen tekbirlerle namazın zenginleştirilmesidir. Şehitkamil Belediyemize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum."
Keskin, ayrıca 13 Temmuz pazartesi günü ise son Enderun usulü teravih namazının Eruslu Cami'nde kılınacağını bildirdi.