Haberler
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da şiddetli deprem! Sarsıntı çevre şehirlerden de hissedildi

Kabine sonrası Erdoğan'dan yetkisiz çakar kullananlara net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Erdoğan'dan Kabine sonrası net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

İşte 7 kişiyi öldüren Bahtiyar Aladağ'ın son görüntüleri

İşte 7 kişiyi katleden caninin son görüntüleri

15 ilde daha okullar tatil edildi

15 ilde daha okullar tatil edildi

Savaşın Tanığı Suriyeli Öğretmenin Dramı

Savaşın Tanığı Suriyeli Öğretmenin Dramı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yusuf Atlıhan - Zerin Özdilek - Suriyeli öğretmen Cumana Hancı, ülkesinde ailesinin özgürlük yolunda verdiği mücadeleyi ve yaşadıklarını anlattı.

Yusuf Atlıhan - Zerin Özdilek - Suriyeli öğretmen Cumana Hancı, ülkesinde ailesinin özgürlük yolunda verdiği mücadeleyi ve yaşadıklarını anlattı.

Ülkesindeki olaylardan kaçarak geldiği Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (GAMEK) bünyesinde kurulan Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi'nde öğretmenlik yapan Cumana Hancı (42), AA muhabirine, savaşın birçok aileyi yerinden ve yurdundan ettiğini söyledi.

"Korku içinde yaşadık, evlerimiz kurşun yağmuruna tutuldu, evlerimiz yıkıldı. Suriye'de özgürlük için savaş yaşanıyor" diyen Hancı, fikirleri dolayısıyla uzun yıllar cezaevinde kalan babasının yaşadıklarını aktardı.

Babasının muhaliflere destek verdiğini dile getiren Hancı, "Babam 1980'li yıllarda fikirlerini ifade ettiği için zindana atıldı. 13 yıl Şam'da, zindanda kaldı. Zindana atıldığında ben 8 yaşındaydım. Babam özgürlüğüne kavuştuğunda ben evliydim ve bir çocuğum vardı. Kızlık dönemimde, nişanlandığımda, evlendiğimde babam yanımda yoktu" diye konuştu.

Kısa bir süre önce Halep'te yaşayan anneannesini kaybettiğini ve olaylar nedeniyle cenazesine gidemediğini dile getiren Hancı,"Anneannemin cenazesine katılamadığım çok üzüldüm. Çünkü babam yokken bizi o büyüttü, gelin etti" dedi.

İki çocuğu bulunduğunu, babasının ve eşinin mühendis olduğunu belirten Hancı, eşinin de muhaliflere destek verdiğini söyledi.

-" Türkiye'nin yaptıklarını unutmayacağız"-

Hancı, savaş çıkmadan önce Halep'te öğretmenlik yaptığını ve çocukların eğitimiyle ilgilenmeyi çok sevdiğini söyledi.

İç savaş nedeniyle okulların bombardımana tutulduğunu ve çoğunun kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Hancı, Gaziantep'te mesleğini sürdürebildiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Hancı, "Bizi yalnız bırakmayan ve sahip çıkan Türkiye ile Türk milletine çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Onlar sayesinde Suriyeli çocuklar burada rahat bir ortamda eğitim alıyor" ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Orhan Büyükaslan da 613 öğrencinin eğitim gördüğü merkezde, 23 öğretmenin görev yaptığını kaydetti.

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel
title