Haberler
Ankara'da FETÖ operasyonu! 7'si aktif görevde 35 Emniyet mensubu için gözaltı kararı

Ankara'da operasyon! Çok sayıda emniyet mensubu için gözaltı kararı

Kayapınar Belediye Başkanı Cengiz Dündar gözaltında

Belediye başkanı terör soruşturmasında gözaltına alındı

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

Saü Sinema Akademisi Söyleşisi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sinema Akademisine, The İmam, Çizme ve Ateşin Düştüğü Yer filmlerinin yönetmeni İsmail Güneş katıldı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sinema Akademisine, The İmam, Çizme ve Ateşin Düştüğü Yer filmlerinin yönetmeni İsmail Güneş katıldı.

Güneş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de sinemaya üvey evlat muamelesi yapıldığını savunarak, sinemanın şuuraltına hitap eden bir sanat olduğunu belirtti.

Fransa'da yıllık satılan sinema bileti sayısının 350 milyon, Türkiye'de ise 25 milyon olduğunu kaydeden Güneş, yurt dışındaki festivallerde ödül alan film ve yönetmenlerin ilgi görmediğini dile getirdi.

Güneş, bir filmin ortalama 200 bin izleyiciyle maliyetini karşıladığını vurgulayarak, medyada yer bulamayan iyi filmlerin, bilinçli izleyici tarafından mutlaka desteklenmesi gerektiğini aktardı.

Televizyon- sinema ilişkisine de değinen Güneş, "1970 yıllarında devlet televizyonunda haftada bir Türk filmi gösterilirdi. Ancak bu filmlerin hiçbiri ülke sorunlarına temas eden filmler değildi. Halit Refiğ, Metin Erksan, Ömer Lütfi Akad gibi yönetmenlerin filmleri ekrandan uzak tutuldu" dedi.

Güneş, televizyonun toplumsal hayatın önemli bir yerinde durduğunu belirterek, "100 yıl sonra Türk toplumunu bugünkü dizilerden anlamaya çalışan bir sosyolog, muhtemelen Türkiye'deki tek sorunun kadın-erkek ilişkileri olduğunu düşünecektir" ifadesini kullandı. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel
title