Haberler

Sanatçılar 'Demokrasiyi' Çizdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde, (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Salonu’nda Antalya’da gerçekleştirilen “Demokrasi Şöleni Uluslararası Çalıştayı’nda üretilen “Demokrasi” ana temalı farklıülkelerden yaklaşık 50 sanatçının afişlerinin yer aldığı "Demokrasi Şöleni Uluslararası Karma Sergisi" Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Osman Genç tarafından törenle ziyarete açıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde, (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Salonu'nda Antalya'da gerçekleştirilen "Demokrasi Şöleni Uluslararası Çalıştayı'nda üretilen "Demokrasi" ana temalı farklıülkelerden yaklaşık 50 sanatçının afişlerinin yer aldığı "Demokrasi Şöleni Uluslararası Karma Sergisi" Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Osman Genç tarafından törenle ziyarete açıldı.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Osman Genç, Demokrasi Şöleni Uluslararası Çalıştayı'nda yapılan demokrasi ve insan hakları temalı eserlerin gösterildiği serginin öneminin demokrasi temalı eserlerle, demokrasi konusuna dikkat çekilmesi olduğunu söyledi ve Demokrasi Şölenine emek veren ve eserleriyle demokrasi olgusunu ön plana çıkaran sanatçılara teşekkür etti.

DPÜ GSF Grafik Tasarım Bölüm Başkanı ve Sergi Proje Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Levent Mercin, projenin yaklaşık 1,5 yıl önce tasarlandığını söyleyerek; "Projenin, ön elemeleri geçtikten sonra Finans Merkezi ve Avrupa Birliği tarafından da kabul edildi. Bu sergide, 50'ye yakın sanatçının 60 eseri var. Bu serginin genel konsepti, demokrasi ve insan hakları konusunda insanları bilinçlendirmek. Bu proje ülkemiz gençliği ve Avrupa Birliği'nin ortak değerleri olan 'insan hakları' konusunda bir bilinç oluşturmak içindi" diye konuştu.

Doç. Dr. Mercin, sergideki eserlerin daha sonra bir katalog haline getirileceğini ve yaklaşık bin adet basılacağını ifade ederek, bu kataloğun, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına, okullarda öğretmenler tarafından kullanılması için teklifte bulunacaklarını söyledi.

Mercin,yapılan ürünlerin sadece sergi amaçlı değil, aynı zamanda bir eğitim materyali olarak da gelecekte kullanılabileceğini söyleyerek, "Bu sergiyi oluşturan sanatçılar demokrasinin kavramına ve içeriğine uygun olarak çok farklı ülkelerden seçildi. ABD'den, Rusya'dan, İran'dan, İsrail'den,Polonya'dan, Macaristan'dan,ve Azerbaycan'dan sanatçıları davet ettik. Bunlar, bu sanat çalıştayı ve demokrasi için bir araya geldiler. Katkıları için tüm sanatçılarımıza teşekkür ederiz"dedi.

Demokrasi Şöleni ile ilgili düşüncelerini paylaşan tanınmış karikatürist İbrahim Özdabak, "Antalya'da gerçekleştirilen ve değişik ülkelerden sanatçıların katıldığı demokrasi ve insan haklarını konu alan bu çalıştaya katılmaktan son derece memnunum. Birçok sanatçı, dünyanın ve insanlığın ihtiyacı olan demokrasi ve insan hakları konusunu çizgileriyle konuşturarak demokrasi ve insan hakları konusuna dikkat çekilmesini sağladılar."

Yaklaşık 60 afiş ve tasarımın yer aldığı sergi, Dumlupınar Üniversitesi GSF Sergi Salonu'nda 7 Mayıs'a kadar açık kalacak. Eserler değişik üniversitelerde sergilenecek.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close