Sanatçılar "Barış İçin" İzmir'de Bir Araya Geliyor
Senem Yazıcı - Farklı ülkelerden sanatçıların 2001 yılında kurduğu Euro-Asian Woldwide oluşumu, İzmir'de düzenlenecek sergiyle sanatın ortak dilini kullanarak dünyaya barış çağrısı yapacak.
Senem Yazıcı - Farklı ülkelerden sanatçıların 2001 yılında kurduğu Euro-Asian Woldwide oluşumu, İzmir'de düzenlenecek sergiyle sanatın ortak dilini kullanarak dünyaya barış çağrısı yapacak.
Oluşuma üye 18 yabancı ve 10 Türk sanatçının resim ve plastik sanatlar çalışmalarından örnekler sunacağı sergi, İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi'nde bugün başlayıp 20 Mayıs'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
AA muhabirine bilgi veren Euro-Asian Woldwide Başkanı Jackie Mauersberger, 4 ülkenin temsilcileriyle başladıkları yolculukta bugün 16 ülkeye ve yüzlerce sanatçıya ulaştıklarını belirterek, "Daha iyi bir dünya ve barış için sanat" sözünü temel aldıklarını söyledi.
Girişimin geçen yıl Viyana'da açtığı ilk uluslararası karma serginin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Mauersberger, farklı etnik köken, dil, din ve dünya görüşüne sahip olsalar da sanatçıların ortak bir dilde buluşmayı başardıklarına işaret ederek, "Hepimiz farklı din, dil ve anlayışlardan insanlarız ancak sanat çatısı altında toplanabiliyoruz, insanlara bunu gösterebilmek için çalışıyoruz" dedi.
İzmir'deki serginin ardından Peru ve Portekiz'de benzer sergiler açacakları bilgisini veren Mauersberger, bundan sonraki hedeflerinin özellikle sorunlar yaşanan ülkelere gitmek ya da birbiriyle sorun yaşayan ülkelerin sanatçılarını buluşturmak olduğunu kaydetti.
Mauersberger, Türkiye'de kaldığı süre boyunca çok iyi sanatçılar ve başarılı çalışmalar gördüğünü ve Türk sanatçıların eserlerinden etkilendiğini söyledi.
Oluşumun sloganını kaleme alan ve sergiye katılan sanatçı Çetin Erokay da İzmirli sanatseverlerin resim sanatına doyacakları yoğun günler yaşadıklarını belirtti.
İzmir'in bir sanat kenti olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Erokay, şöyle konuştu:
"Katılımdan çok memnunuz. Tüm İzmirlileri bu organizasyona bekliyoruz. Keyifli dakikalar yaşayacaklar. Sanat, toplumları birbirine yakınlaştıran, bir zamk. Sanatçılar bir araya geldiklerinde tek bir dil konuşabiliyor ve kısa sürede birbirlerine yaklaşabiliyor. Oluşuma dahil olduğumda sadece Portekiz, Almanya, İtalya ve Türkiye vardı. Bugün İran ve Peru var. Farklı coğrafyalardan birçok ülke var. Halka git gide dünyayı kuşatmaya başladı. Barışla ve sanatla el ele verip dünyayı sarabilirsek ne mutlu bize."
Yayıncı: Mehmet Güldaş - İZMİR