Haberler

Saklı Cennetin Şelaleleri" Adeta Büyülüyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğaseverlerin "Türkiye'nin saklı cenneti" olarak nitelendirdiği Artvin'deki şelalelere yerli ve yabancı turistlerin ilgisi, her geçen yıl artıyor.

BAYRAM SARAYOĞLU - Doğaseverlerin " Türkiye'nin saklı cenneti" olarak nitelendirdiği Artvin'deki şelalelere yerli ve yabancı turistlerin ilgisi, her geçen yıl artıyor.

Artvin, el değmemiş ormanları, flora ve faunası, dereleri ve tarihi köprülerinin yanı sıra şelaleleriyle de turistlerden ilgi görüyor.

Artvin Valisi Kemal Cirit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli şelalelerini bünyesinde barındıran Artvin'in her mevsim ziyaretçilerine farklı bir doğa güzelliği sunduğunu söyledi.

Cirit, Artvin'in el değmemiş yeşil doğası dışında ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan bir "şelaleler kenti" olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İlimiz bağrında bir çok güzelliği barındırıyor. Ülkemizin en yüksek şelalesi, Yusufeli ilçemizdeki Ciro Şelalesi'dir. Birden fazla basamak halinde olan şelale 165 metre yükseklikten dökülüyor. Borçka'da Gürcistan ülkesine sınır bölgede bulunan Maral Şelalesi, Hopa'da Güneşli Şelalesi ve Arhavi'de Mençuna Şelalesi'ne sahibiz. Şelalelerin her biri birbirinden farklı güzelliği barındırıyor. Şelaleler her geçen gün yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline geldi."

Artvin'de doğa turizmini ön plana çıkartarak kentin tanıtımına ve turizmden hak ettiği payı alabilmesi noktasında çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Cirit, "Mençuna Şelalesi de bu anlamda önemli bir potansiyel sahip. Kamilet Vadisi'ndeki bu doğa harikası şelalenin hem ülkemizde hem de uluslararası alanda tanıtmak ve turist hareketliliğini çekmek istiyoruz. Bu bölge doğal güzelliğin bozulmadığı alanlardan biridir" dedi.

Mençuna Şelalesi'ne yoğun ilgi

Özellikle Mençuna Şelalesi'nin her yıl yaklaşık 30 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini anlatan Cirit, "Özellikle doğaseverler ve doğa fotoğrafçıları şelaleye yoğun ilgi gösteriyor. Hafta sonlarını gezi amacıyla geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez uğrak mekanı oldu" diye konuştu.

Her mevsim farklı güzelliği bünyesinde bulunduran şelalelerin ilin tanıtımında ve aynı zamanda turizmden hak ettiği payı alabilmesinde önemli bir rol üstlendiğini kaydeden Cirit, "Sonbahar mevsiminde yoğun bir ziyaretçiyi ağırlayan Mençuna Şelalesi gün geçtikçe ilimizdeki turizm hareketliliği yaşanmasına daha fazla katkı sağlıyor. Bu bakir bölgeleri koruyarak turizmde farkındalık yaratmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Artvin, dünyada ziyaret edilmesi gereken 100 kent arasında

Artvin'in, turizm potansiyeliyle başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada dikkati çektiğini dile getiren Vali Cirit, şöyle devam etti:

"İngiltere'de faaliyet gösteren bir şirketin araştırmasında Artvin'in, 2015 yılı içerisinde '100 Küresel Turizm Destinasyonu' listesinde yer aldı. Artvin, sadece coğrafyası ile değil kente gelen turist akını ile seçildi. Kitle turizminden ziyade nitelikli turistin daha anlamlı olabileceğini ifade etmek istiyorum. Bu, doğal güzelliklerin bakir kalması da büyük bir avantaj sağlıyor. Bu avantajımızı Artvinlilerin lehine çevirmek amacındaki çalışmalarımız aralıksız şekilde devam ediyor. Artvin, gölleriyle, dağlarıyla, şelaleleriyle ekstrem sporlarıyla, flora ve faunasıyla birçok doğal zenginliğe sahip ülkemizin ender illerinden biridir."

Kaynak: AA / Yerel
title
Close