Haberler
İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

8 kişinin öldüğü aile katliamıyla ilgili çarpıcı detay: 30 dakikada bir cinayet işlemiş

Türkiye'yi sarsan aile katliamında kan donduran 30 dakika detayı

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

Görüntü Türkiye'den! Yolun ortasında donan at, kaskatı kesildi

At donduran soğuk

Sad'dan Egeli Kıyı Balıkçılarına Maddi Destek

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD), Muğla'daki 3 kıyı balıkçı kooperatifine maddi destekte bulundu.

Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD), Muğla'daki 3 kıyı balıkçı kooperatifine maddi destekte bulundu.

Sualtı Araştırmaları Derneği tarafından Marmaris'in Çamlı köyündeki bir restoranda düzenlediği törende, Muğla'daki Akyaka, Akçapınar ve Akbük-Sarnıç Su Ürünleri Kooperatiflerinin başkanlarına 4'er bin lira maddi yardımda bulunuldu.

SAD Başkanı Cem Orkun Kıraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin Türkiye'de nadir gerçekleştirilen projelerden birisine imza attığını söyledi. Fotoğraf sanatçısı Ayşegül Dinçkök'ün yurtdışında çektiği sualtı fotoğrafları ve deniz canlıları sergisinden elde ettiği geliri Egeli kadın balıkçılar ve kıyı balıkçıları kooperatiflerinin desteklenmesi için derneklerine bağışladığını anlatan Kıraç, "Dinçkök'ün derneğimize bağışladığı para ile ilk etapta Muğla'daki 3 kıyı balıkçı kooperatifine maddi destekte bulunuyoruz. Daha sonra ise 20 kadın balıkçıya hem can güvenliği hem de denizde kullanacakları ekipmanları ve balıkçılık takımlarını temin ederek destek olacağız" dedi.

Kıraç, "Egeli Kadın Balıkçılarımızı destekliyoruz" projesi kapsamında, 20 kadın balıkçıyı eğitim seminerine alacaklarını, eğitimin ardından da ekipmanlarını vereceklerini belirtti.

Küçük kıyı balıkçılarının geleneksel yöntemlerle avlandıklarını ve zor durumda olduklarını vurgulayan Kıraç, "Denizlerde aşırı endüstriyel balıkçılık var. Herhangi bir kota da söz konusu değil. Trol ve gırgırlar tekne sayısı olarak çok fazla ve açık denizlerde kendilerine ayrılan bölgelerde avlanmak yerine kıyı alanlarına giriyorlar. Bu nedenle kıyılardaki balık stoklarında çok ciddi azalma meydana geldi. Bu hem deniz ekosistemini hem de kıyı balıkçılarını olumsuz etkiliyor" diye konuştu.

Akyaka Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Cangörgün ise ülkede balıkçılığın her geçen yıl çıkmaza girdiğini ve endüstriyel balıkçılığın küçük ölçekli kıyı balıkçılarını zor durumda bıraktığını dile getirdi.

Kıyı balıkçılarının genelde balıkçı aileler tarafından yapıldığını ve ekipman olarak yetersiz kaldıklarını ifade eden Cangörgün, "Bize ve kadın balıkçılarımıza destek olan Ayşegül Dinçkök ile yardımı bizlere ulaştıran Su Altı Araştırmaları Derneği yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu aldığımız yardım kooperatifimize ve üyelerimize birazda olsa nefes aldıracak" diye konuştu.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Güç Gönel - MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel
title