Romanların Erdoğan Tutkusu, 'Bir Aşk Hikayesi"
Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, Romanların dernekler, federasyon ve konfederasyon olarak haklarını arayan ve vizyon ortaya koyabilen konuma geldiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Büyük Roman Ödülü" vermelerinin ardından çok sayıda telefon aldıklarını, bunun tabanda çok olumlu karşılandığını söyledi.
METİN GİRGİN - Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, Romanların dernekler, federasyon ve konfederasyon olarak haklarını arayan ve vizyon ortaya koyabilen konuma geldiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Büyük Roman Ödülü" vermelerinin ardından çok sayıda telefon aldıklarını, bunun tabanda çok olumlu karşılandığını söyledi.
Çokyaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'da düzenlenen programda 81 vilayetten Romanların katılımıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Büyük Roman Ödülü"nü takdim ettiklerini anımsatarak, bunun Romanlar üzerinde olumlu etki yaptığını anlattı.
"Çok sayıda telefon aldık, tabanda ciddi hareketlenme oldu. Kendilerinin ciddi itibar görmeleri, tabanda pozitif anlamda etki ve heyecan getirmiştir" diyen Çokyaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı açılımla birçok konuda dezavantajlı durumdaki Romanların dikkate alınmaya başlandığını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Roman vatandaşım, benim vatandaşımdır. Bu ülkede yıllardır vatandaşlık hukukundan dahi onlar istifade edememişlerdir. Özür dilenmesi gereken varsa, benim Roman vatandaşlarımdır, onlardan devletim adına özür dilerim" sözlerinin milat olduğuna dikkati çeken Çokyaşar, 8 Nisan'ın Dünya Romanlar Günü olduğunu ancak bunu Roman açılımının başlatıldığı 14 Mart'ta kutlayacaklarını ifade etti.
"Romanlar, dernekler, federasyon, konfederasyon olarak haklarını arayan ve artık Türkiye'de vizyon ortaya koyabilen konuma gelmiştir" diyen Çokyaşar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Romanlar, bu ülkenin birliği, dirliği ve büyük Türkiye Devleti, demokrasi ve kardeşlik projesine destek olmak için varlar. Düşünebiliyor musunuz, Türkiye'de cumhurbaşkanına hiç kimsenin aklına gelmeyen Büyük Roman Ödülü verildi. Bu, başka bir şey de olabilirdi. Bunu düşünmekti, tertip etmekti önemli olan. Sayın Cumhurbaşkanımızın oraya gelebilmesiydi önemli olan. Bütün devlet erkanının orada olması, Cumhurbaşkanımızın gelerek, Romanlara ne kadar çok değer verdiğini gösterdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, ödül töreninde 'Roman kültürünü bilirim. Kasımpaşa'da doğup büyüdüm. İyi tanıyorum Roman kardeşlerimizi. Türkiye'de Romanlara buçuk muamelesi yapanlar ayaklarımızın altındadır' dedi. Bu, bizim için çok anlamlıydı. Romanlar boşuna 'en büyük Roman Recep Tayyip Erdoğan' demiyor. Ödül töreni, Romanlar üzerinde inanılmaz ölçüde olumlu tepkiye neden oldu.
Çok sayıda telefon aldık, tabanda ciddi hareketlenme oldu. Kendilerinin ciddi itibar görmeleri, tabanda pozitif anlamda etki ve heyecan getirmiştir."
Çokyaşar, çeşitli siyasi partilerden teklifler aldıklarını ama siyasi düşüncelerinin olmadığını, Romanlar Konfederasyonunun millete hizmet amacı güttüğünü söyledi.
"Romanların 4 temel sorunu var"
Romanların eğitim, istihdam, sağlık ve konut gibi 4 temel sorunu bulunduğuna dikkati çeken Çokyaşar, İŞKUR'un istihdam desteği sağlaması halinde Romanların daha iyi koşullarda hayat sürebileceğini dile getirdi.
Çokyaşar, "Sayın Cumhurbaşkanımızla bizim bir aşkımız vardır. Bizimkisi bir aşk hikayesi" diyerek, "İnsanın birbirine siyaset yapmasını insanlar bilir. Allah, iki yüzlü insanların yüzünü gösterir. Samimi insanların önünü açar. O, bize karşı samimi olmamış olsaydı, ödül törenine gelmezdi. O yüzden samimi kalple seviyoruz kendisini. Devletin bütün kademelerinin bizi en az Cumhurbaşkanımız kadar sevmesini ve sahip çıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da samimi devlet adamı olduğuna inandıklarını aktaran Çokyaşar, kendisini konfederasyonun genel kuruluna davet edeceklerini sözlerine ekledi.