Haberler

Rektör Adayı Okumuş'tan TÜMSİAD'a Ziyaret

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ejder Okumuş, Tüm Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Engiz'i ziyaret etti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ejder Okumuş, Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Engiz'i ziyaret etti.

Ziyaretinde, özellikle üniversite ve sanayi işbirliği konularına değinen Okumuş, üniversitelerin sanayi kuruluşlarıyla yaptığı işbirlikleri, öğrencilerin mezun olmadan deneyim kazanmalarını sağlayabilmenin önemli olduğunu söyledi. Okumuş, "Şüphesiz üniversite sanayi işbirliğini güçlendirmek amacıyla projeler hayata geçirmek kaçınılmaz olacaktır. Özellikle daha verimli ve daha dinamik bir ESOGÜ için araştırma-geliştirme (AR-GE), inovasyon ve girişimciliği odak noktasında tutarak çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Çevresinden gelen yoğun istek üzerine hayırda ve hizmette yarışmak adına yapılacak seçimlerde rektörlük için aday olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ejder Okumuş, konuşmasının devamında, yeni Türkiye vizyonuna uygun bir üniversiteye ihtiyaç olduğunu düşünerek adaylığını koyduğunu belirtti. Okumuş, "Üniversitemizde yeni bir rektörlük seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Ben de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ailesinin bir mensubu ve Eskişehir'imizin bir insanı olarak bu süreçte rektör adayı olmaya karar verdim. Yeni Türkiye vizyonuna uygun bir üniversiteye olan ihtiyacımızı hissettiğimden dolayı rektör adayı oldum. Üniversitemizin daha dinamik, daha güçlü, bilimsel ve akademik açıdan daha iddialı, kısa vadede Türkiye'de, uzun vadede ise dünyada küresel ölçekte başarılı ve iddialı bir üniversite olmasında bir rol almayı düşünmekteyim. Samimiyet, insaniyet, barış, huzur, şeffaflık ve çözüm odaklı ilkeler ekseninde olmak gerekiyor" dedi.

BİLGİ ÜRETİME DÖNÜŞTÜRLMELİ

Bilgi birikimini üretime dönüştürmenin en önemli araçlarından birinin Üniversite-Sanayi işbirliği yoluyla gerçekleştiğinin altını çizen Prof. Dr. Okumuş konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Üniversite-Sanayi işbirliğinin, kıt kaynakların rasyonel kullanılması açısından önem taşımaktadır. Bununla birlikte özellikle küçük ve orta ölçekli sanayinin hem zaman hem de AR-GE altyapısının maliyetinin de çok yüksek olması nedeniyle bu işbirliğin geliştirilmesi gerektiği inancındayım." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close