Prof. Dr. Vahit Özmen Okulu'nun Açılışı Yapıldı
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahit Özmen, Muş’ta yaptırdığı 14 derslik ikinci okulun açılışını yaptı.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahit Özmen, Muş'ta yaptırdığı 14 derslik ikinci okulun açılışını yaptı.
Aslen Muşlu olan Prof. Dr. Vahit Özmen, memleketine yaptırdığı ikinci olunun açılışı için Muş'a geldi. Muş-Bitlis yolu üzerinde bulunan Eski Orman Müdürlüğüne ait arsada yapımı tamamlanan ikinci okulun açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ercan Öter, Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Prof. Dr. Vahit Özmen ve eşi jinekolog Opr. Dr. Nevin Özmen, Muş Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okulun açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından okulun konferans salonunda bir tören düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Muş'a kazandırılan iki okuldan dolayı Özmen'e teşekkür etti. Son dönemde hayırseverlerin Muş'ta okul yaptırmaya başladığını ifade eden Arslan, "15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde şehit olanlarımıza ve aziz vatanımızın savunmasında şehit düşen tüm şehitleri rahmetle ve minnetle anıyorum. Kıymetli Vahit Özmen ve eşleri Nevin Hanım'ın girişimleriyle bu okulumuzun açılışını yapıyoruz. Dün akşamda Muş Vakfı Başkanımız Orhan Beyin girişimleriyle Sungu beldesinde bir okulun açılışını yaptık. Son derece sevinçliyiz" dedi.
Arslan, Muş'un eğitim alanında Türkiye sıralamasında üst sıralara çıktığının altını çizerek, "Son iki yılda biz Muş'ta tüm eğitimci arkadaşlarla birlikte okul okul, sınıf sınıf, öğretmen öğretmen hedefler koyduk ve TEOG sınavında bu yıl gerçekten önemli bir başarı yakaladık. Türkiye ortalamasına 1,35 oranında yaklaştık. Biz tahmin ediyoruz, Bakanlığımız il sıralamalarını vermiyor ama bizim verilerimiz, hesaplamalarımız Muş 77'inci sırandan 55-60 bandına oturdu diye hesap ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu yansıyacaktır" ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan'ın ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Vahit Özmen, 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak, "15 Temmuz hain saldırısını kınıyorum, lanetliyorum. Buna fırsat verenlerin bundan ders almış olduklarını düşünüyorum, inanıyorum. Önemli olan tabi ki bunu önlemektir ama daha önemlisi böyle bir şeyin farkında olup buna fırsat vermemekti. Çünkü bu olay hem şehirlerimizin hem ülkemizin ciddi anlamda ekonomik kaybına ve dağılmasına vesile olan bir takım kötü olaylara, kötü sonuçlara yol açabilirdi. Ama çok şükür Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk'ün oluşturduğu ruhla, milli birlik ve beraberlikle bu vahim olayı çözme, halletme, yok etme başarısını göstermiştir" dedi.
Muş'un ekonomik ve eğitim alanında Türkiye'de son sırada bulunmasının nedenin kadınların eğitimsiz olduğundan kaynaklandığını kaydeden Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğitime hizmetin çok önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum, çünkü inandığımız dinimiz, Allah'ımız peygamberimize gönderdiği ilk emirde 'oku' diye emretmiştir. Muş'ta oğlumun mecburi hizmeti sırasında yaptığı bir çalışmada 2 bin 500 kadında buna Genç Birikim Derneği, diğer dernekler, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve hastane de destek vermiştir. Muş'ta 40-69 yaş arası 2 bin 500 kadının yüzde 60'ı okur-yazar değil. Bence Muş'un Türkiye'de ekonomik ve eğitim düzeyi bakımından son sırada gelmesinin nedeni, kadınların eğitimsizliğidir. Bu yatırımı biz çok uzun süredir düşünüyorduk."
Vali Yardımcısı Ercan Öter ise, gençlere yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğunu vurgulayarak, "Parlak geleceğimiz olan, geleceğimizin teminatı olan geçlerimize yapılan yatırım bence en değerli yatırımdır. Eğitim çarkı hepimizin içinden geçtiği bir çark olmasından dolayı biz bunu önemsiyoruz önemsemek zorundayız. Umut ediyoruz ki, müdürlerimiz ve öğretmenlerimizin çabası ile bu okulun bir kolej havasına bürünmesidir" şeklinde konuştu. - MUŞ