Haberler
Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç'ı örnek gösterip 'Karabiber gibi yanarsın' dediler

Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç'ı örnek gösterip "Karabiber gibi yanarsın" dediler

Pinpon ve Tenis Topu "Gök Küresi" Oldu

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇOMÜ astrofizik bölümü öğrencileri, "gök küresi" dersi kapsamında ödev olarak pinpon ve tenis toplarını gök küre yerine koyup, bazı koordinatları bu toplar üzerinde işaretledi.

Mehmet Bayer - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) astrofizik bölümü öğrencileri, "gök küresi" dersi kapsamında ödev olarak pinpon ve tenis toplarını gök küre yerine koyup, dünya üzerindeki bazı koordinatları bu toplar üzerinde işaretledi.

ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Astrofizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerin görevlerinin başında eğitim ve öğretimin kalitesinin geldiğini söyledi.

Eğitim ve öğretimin kalitesinin kara tahta başında ders yapmanın dışına çıkmayı gerektirdiğine işaret eden Demircan, "Dersler, görsel malzemeyle özellikle de 3 boyutlu yapılınca öğrencinin aklında daha kalıcı oluyor, bilgiler daha iyi kavranılıyor, öğreniliyor ve anlaşılıyor" dedi.

Demircan, uzaktan eğitim, akıllı sınıf ve laboratuvarların bu amaçla geliştirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim de derslerde yaptığımız şey iki boyutlu, kağıt üzerine yazı ve çiziyle oluşturulan ödevler. Ama öğrencilerime 'üç boyutlu ödev yapacaksınız' diyorum. 3 boyutlu ödevler kapsamında öğrencilerim, pinpon, tenis, lastik top üzerinde çalıştı. Bunlar benim 'gök küresi' dersinin öğrenci ödevleri. Nasıl dünyanın üzerinde sistemler yardımıyla bir yerin koordinatları ve yeri bulunabiliyorsa, gökyüzünde de kullanılan koordinat sistemleri vardır. Bu koordinat sistemlerini algılamak oldukça güç. Bunu öğrencilere anlatmak, öğrencilerin bunları doğru algılaması da çok zor. İşte böyle bir top üzerinde gök küreyi, gök küreyi bir topa benzeterek koordinat sisteminin temel ilkelerini o top üzerine doğru çizebiliyorlarsa 'tamam' diyoruz. Öğrenci demek ki bunu doğru anlamış. Bu şekilde yaptırdığımız ödevler var. Bu ödevler de değerlendirildi. Öğrenciler buna göre notlarını aldılar."

Öğrencilerin söz konusu dersten genellikle başarılı olduğuna değinen Demircan, "Sınıf ortalaması 60 puanın üzerinde. Tabii bu ödevler arasında yanlışlar da var. Onları da değerlendirdik. Öğrenciler yaptıkları çalışmaları geri alabiliyor, eksik noktaları sorabiliyor. Biz de bunların üzerinde doğru sistemi gösteriyoruz" diye konuştu.

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel
title