Haberler

Özgecan Aslan'ın Öldürülmesi Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesinin avukatı Sevim Küçük, cinayetin ilk duruşmasına ilişkin "Biz bugün burada aslında kağıt üzerinde her ne kadar Özgecan davası olarak görülse de Özgecan değil, Özgecanlar davası olarak nitelendiriyoruz" dedi.

Öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesinin avukatı Sevim Küçük, cinayetin ilk duruşmasına ilişkin "Biz bugün burada aslında kağıt üzerinde her ne kadar Özgecan davası olarak görülse de Özgecan değil, Özgecanlar davası olarak nitelendiriyoruz" dedi.

Küçük, Tarsus Adliyesi önünde, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, bir erkeğe yalnızca "hayır" dediği için öldürülen Özgecan'ın katil zanlılarının yargılandığı ilk duruşmanın sonuçlandığını söyledi.

Yapılan ilk duruşmada önemli gelişmeler sağlandığını belirten Küçük, şöyle devam etti:

"İddianamede cinsel saldırısıyla ilgili hakkında sevk maddesi bulunmayan Fatih Gökçe hakkında ek iddianame hazırlanmak üzere duruşma tutanağının savcılığa gönderilmesine karar verildi. Ayrıca Suphi hakkında ek savunma alınacak. Biz bugün burada aslında kağıt üzerinde her ne kadar Özgecan davası olarak görülse de Özgecan değil, Özgecanlar davası olarak nitelendiriyoruz. Toplumsal cinsiyete dayalı şiddete maruz kalan kadınların yaşam haklarını savunmak için ve bu şiddeti uygulayan erkeklerin gerçekten hak ettikleri adil ve eşit bir cezayla karşı karşıya kalmaları açısından bizim buradaki ana mücadelemiz bu. Özellikle bu konuda mahkemelerce verilen az cezalar ve ceza verilmemezlik veyahut da çok basit hukuken gerçekten kabul edemeyeceğimiz sebeplerle indirim maddelerinin uygulanması tüm kamu vicdanını çok ciddi bir şekilde incitmiştir ama biz bu davada özellikle bu konuda çok daha farklı bir karar alınmasını bekliyoruz, tüm mücadelemiz bu ve bunun örnek bir dava olmasını istiyoruz."

Esasa ilişkin iddialarını 9 Eylül'e ertelenen ikinci duruşmada ileri süreceklerini aktaran Sevim Küçük, baroların ve kurumların müdahillik taleplerinin reddedildiğini, davada sadece aile avukatlarıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından görevlendirilen avukatların yer aldığını söyledi.

Mahkemenin bu kararının kendilerini ciddi anlamda üzdüğünü anlatan Küçük, "Ayrı bir infial söz konusudur. Yani özellikle bütün kamuya mal olmuş bir davada tam tersi bir karar çıkmasını bekliyorduk" diye konuştu.

Sanık avukatından Garipoğlu örneği

Bir gazetecinin, "Tutuklu sanıklardan baba Necmettin Altındöken'in avukatının Münevver Karabulut cinayeti olayında sanıklar Cem Garipoğlu ile babası Hayyam Garipoğlu'nu örnek gösterip Hayyam Garipoğlu'nun tutuksuz yargılandığını hatırlatarak müvekkilinin de tutuksuz yargılanmasını talep ettiğini" söylemesi üzerine Küçük, şöyle cevap verdi:

"Arkadaş savunma yaparken benzetme, davayla bir karşılaştırma yaptı ne yazık ki. O davada da babanın konumunu ileri sürerek orada dahi babanın serbest bırakılmış olduğunu veya müvekkili aleyhine kendi iddiasına göre herhangi bir delil olmadığından dolayı tahliye talebinde bulundu. Tabii ki reddedildi. Böyle bir davada onu talep etmek bile bence abesle iştigaldir."

Öte yandan, davaya katılan Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan da adil bir yargılamanın olduğunu düşündüğünü söyledi.

Karşı tarafın avukatlarının babayı neredeyse "sütten çıkmış ak kaşık gibi" göstermeye çalıştığını ifade eden Aslan, "Neredeyse masum, hiçbir suçu yokmuş gibi göstermeye çalıştılar. Fakat inanıyorum ki mahkeme buna inanmayacaktır. Avukatlarımız çok iyi temsil ettiler, çok teşekkür ediyorum onlara. Ek iddianamenin gündeme gelmesi daha çok delilleri güçlendirdi. Lehimize bir durum oldu. Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel
title
Close