Haberler

Özdemir Et, Hedef Büyüttü

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da faaliyet gösteren Özdemir Et, Türkiye genelinde ilk 5 yıl içerisinde 200'e yakın şube açmak için harekete geçti.

Kastamonu'da faaliyet gösteren Özdemir Et, Türkiye genelinde ilk 5 yıl içerisinde 200'e yakın şube açmak için harekete geçti.

Özdemir Et ve Et Ürünleri şirketinin sahibi Harun Özdemir, 1988 yılında Kastamonu'nun Küre ilçesinde sektöre adım atan Özdemir Et'in Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde yer almasını hedeflediklerini söyledi. Harun Özdemir, 1988 yılında Kastamonu'nun Küre ilçesinde sektöre adım atan Özdemir Et ve Et Ürünleri İmalat Gıda Hayvan San. Tic. Ldt. Şti. sektördeki ilk yıllarını perakende satışı ile geçirdikten sonra toptan et satışına başlamasıyla birlikte İstanbul ve Ankara pazarında kendisine yer edindiğini kaydetti. Toptan satışlarının yanı sıra İnebolu ve Kastamonu'ya da perakende satış hizmetini sunmak için şube açtıklarını belirten Özdemir, bu faaliyetleri neticesinde Kastamonu'ya Karadeniz bölgesinin en büyük mezbahanesini kazandırdıklarını belirterek, "Kurumsal olarak gelişime büyük önem veriyoruz. Gelecek birkaç yıl içerisinde de Türkiye'nin en büyük 2 bin 500 sanayi kuruluşunun açıklandığı İSO ikinci 500 listesine girmeyi hedefliyoruz. Ayrıca İstanbul'un en prestijli restoran ve otellerine ürünler gönderiyoruz. Bünyemizde yaklaşık 50 kişi ile birlikte ülke ekonomisine ve istihdama de önemli katkılarda bulunuyoruz" dedi.

"ET BESİCİLİĞİ TÜRKİYE'DE TAM OLARAK GELİŞME GÖSTEREMEDİ"

Sektöre yönelik olarak değerlendirmelerde bulunan Özdemir Et Firmasının sahibi Harun Özdemir, "İçinde bulunduğumuz sektörün Ar-Ge çalışmalarına ayırdığı bütçe son derece düşüktür. Çünkü oyun alanı bellidir. İnovatif ürünler geliştirmek isterseniz kasap-restaurant ya da steak house gibi işletmeler tercih edilebilir. Gelecek dönemde çalışan nüfusun artması pratik ürünlerin kullanımını artıracaktır. Pişmiş, ısıtmaya hazır donuk ürünler tercih edilecektir. Sektörün et işleme ve ileri işlenmiş ürün gamında Avrupa'dan geride olduğu söylenemez. Özellikle beyaz et grubu bu alanda oldukça başarılı. Kırmızı etin ileri işlem ürünleri de iyi ama bunu hayvancılık için söyleyemeyiz. Et besiciliği Türkiye'de tam olarak gelişme gösteremedi ve tesis sayısı oldukça sınırlı. Bu da dalgalanmaları beraberinde getiriyor" diye konuştu.

"KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDE ÖRGÜTLENMELER SON YILLARDA SESİNİ DUYURMAYA BAŞLADI"

Kırmızı et sektöründe örgütlenmelerin son birkaç yıldır sesini duyurmaya başladığını aktaran Özdemir, "Daha önceleri hükümetlerin muhatap alacağı sivil toplum örgütleri yoktu. Örgütlerden beklentimiz daha çok insana ulaşarak onları bilgilendirmek, yurtdışındaki çalışmaları yerinde izlemek ve takip etmelerini sağlamak. Hükümetlerden beklentilerimiz ise popülist kararlar almadan önce gerekli destekleri sağlamak ve dalgalanmalara zamanında müdahale edilmesidir. Sektörün daha sıkı denetlenmesi ve haksız rekabetin ortadan kaldırılması önem arz etmektedir. Gerekli yasal düzenlemeler yapılır ve uygulanırsa hem halkımız güvenli gıdalarla buluşur hem de işletmeciler kendilerini güvende hissederler. Bizde gerekli bilinci oluşturmak için bundan sonra hem üretici iş ortaklarımıza hem de müşterilerimuze ticaret borsamızla beraber eğitim ve seminerler düzenleyeceğiz"

Ayrıca Özdemir, Antalya'da birçok lüks otele 6 aylık sezon boyunca 100 bin tondan fazla et gönderdiklerini ifade ederek, Kastamonu'da Organize Sanayi Bölgesine de kıyma ve kuşbaşı gibi tesisler açmayı planladıklarını sözlerine ekledi. Küre, İnebolu ve Kastamonu'da 2 olmak üzere şuanda 4 şubelerinin bulunduğunu hatırlatan Özdemir, ilk 5 yıl içerisinde et sektöründe Türkiye genelinde yaklaşık 200'e yakın şube açmayı planladıklarını belirtti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close