Haberler

Otomotiv Sektörünün Geleceği Konya'da Konuşuluyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği ve Çözümü İçin Kümelenme Konferansı başladı.

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği ve Çözümü İçin Kümelenme Konferansı başladı.

İki gün boyunca devam edecek konferansın ilk gününde Türkiye'nin yerli motor ve yerli otomobil üretme konusunda tecrübeye, teknik alt yapıya sahip olduğu vurgulanırken, konferansın açılışında konuşan KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu üyesi Memiş Kütükcü, Türkiye'nin 2023 yılına kadar kendi otomobil markasını çıkaracağına, Konya'nın da güçlü sanayisiyle bu sürece kritik katkılarda bulunacağına inandığını söyledi.

Bu yıl 'Yerli Motor' temasıyla gerçekleştirilen konferansa katılmak üzere Konya'ya pek çok yerli ve yabancı konuk geldi. Konferansta açılış konuşmalarının ardından Konya'da TS/ISO 16949 Kalite Belgesi olan firmalara plaket verildi. Konferans kapsamında ayrıca Konya'da üretilen motor parçalarının sergilendiği bir de 'Motor Sergisi' açıldı.

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından kuruluşunun 40. yılında gerçekleştirilen 3. Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği ve Çözümü İçin Kümelenme Konferansı-OSEG 2014'e Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, çok sayıda sanayici ve iş adamı ile protokol üyeleri katıldı.

"KONYA'NIN 'BİZ' DEMEYİ BAŞARDIĞINI GÖRÜYORUZ"

Konferansa katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan, birlikteliğin ve kümelenmenin önemine dikkat çekerek, "Ortak hayallerimiz için, refah seviyemizi yükseltmek için birlikte çalışmalıyız" dedi.

Türkiye'nin toplam ihracatının içerisinde yüksek katma değerli ürünlerin oranının artırılması gerektiğini bildiren Arslan, "İleri teknoloji üretmenin ve bu ürünlerin ihracatımız içerisindeki payını artırmanın yolu üniversitelerin, kamunun ve sanayicinin birlikte çalışmasından geçer. 'Biz' kavramını hayata geçirmeliyiz. Bu konferansta Konya'nın 'biz' demeyi başardığını, bu süreci daha da ileriye götüreceğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN İLK KÜMELENME PROJESİ

KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, konferansın açılışında yaptığı konuşmada Konya sanayisi ve Konya Otomotiv Yan Sanayi İş Kümesi hakkında bilgiler verdi. KSO'nun Türkiye'nin otomotiv yan sanayi sektöründeki ilk kümelenme projesini hayata geçirdiğini anlatan Başkan Kütükcü, kümelenme çalışmalarıyla birlikte Konya'da TS ISO 16949 Kalite Belgesi alan firma sayısının 12'ye yükseldiğini ifade etti. Konya'nın artık pek çok sektörde Türkiye'nin üretim merkezlerinden birisi haline geldiğinin altını çizen Başkan Kütükcü, otomotiv yan sanayi sektörünün Konya'nın güçlü olduğu sektörlerin başında geldiğini bildirdi. "Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalıştık" diyen Başkan Kütükcü, Konya'nın bugün bu çalışmaların neticesini aldığını, son 4 yılda ihracatını yüzde 39.4, ihracatçı firma sayısını ise yüzde 31.4 artırmayı başardığını vurguladı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close