Osmaniye'de "Aşı Haftası" Etkinliği
Osmaniye'de "Aşı Haftası" etkinlikleri çocuk felci aşısı uygulaması ile başladı.
Osmaniye'de "Aşı Haftası" etkinlikleri çocuk felci aşısı uygulaması ile başladı.
İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz, Abdurrahman Keskiner Aile Sağlığı Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Osmaniye'de aşılama oranının yüzde 97 olduğunu söyledi.
Cingöz, bir bölgede herhangi bir hastalıkla ilgili aşılama oranının yüzde 80'e ulaşması halinde o hastalığın salgın hale gelmesinin önleneceğini, yüzde 90'ın üzerine çıkıldığında ise hastalığın yok edileceğini belirtti.
Türkiye'nin 2002 yılında Dünya Sağlık Örgütü'nün tescili ile çocuk felci hastalığından arındırılmış ülke olduğunu ve sertifika aldığını kaydeden Cingöz, çevre ülkelerdeki virüs hareketliliği nedeniyle aşı uygulamasının halen sürdüğünü ifade etti.
Kızamık hastalığının da yok edilme aşamasına geldiğini söyleyen Cingöz, şöyle devam etti:
"Osmaniye'deki aile hekimliği uygulaması, okullarımızdaki bilinçlendirme faaliyetleri ve vatandaşlarımızın aşıya yönelik duyarlı yaklaşımları aşı konusunda hedeflerimizi tutturmamızı sağladı. 4 yıl önce başladığımız aile hekimliği uygulaması bizlere aşılama konusunda da başarı getirdi. Aile hekimlerimiz sistem gereği her çocuğu aşılamak durumunda. Bunu yapmadıklarında aile hekimliği performansa dayalı ödemede, ücretlerinden düşülüyor. Biz 2008 yılında aile hekimliği uygulamasına geçildiği için artık ailelerimizde de çocukların aşılanması konusunda duyarlılık oluştu."
Vali Yardımcısı Nail Anlar'ın da katıldığı etkinlikte, 18 aylık çocuklara çocuk felci aşısı yapıldı.
- OSMANİYE