Haberler

Orta Karadenizdeki Üniversiteler Çorum'da Toplandı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Karadeniz Bölgesinde yer alan üniversiteler Çorum’da toplandı.

Orta Karadeniz Bölgesinde yer alan üniversiteler Çorum'da toplandı.

Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu (OKÜP) 5. toplantısı Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Kara, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal, Canik Başarı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reşit Özkanca ile üniversitelerin; Merkez Laboratuar, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri, Genel Sekreterleri ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanları katıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alkan, ilk OKÜP toplantısının sadece üniversite rektörlerinin katılımı ile yapıldığını, ancak daha sonra yapılan toplantılara üniversitelerin tümünde veya çoğunda yer alan birim sorumlularının da katılmasıyla çok daha zengin içerikli, sonuç alınabilir toplantılara dönüştüğünü söyledi.

Yapılan bu toplantılar ile paydaş üniversitelerin farklı birimlerinin bir araya gelerek pek çok farklı konuda işbirliklerinin yapılabileceğini belirten Prof. Dr. Alkan, "Üniversitelerimizin birlikteliği sonucunda oluşan bu güzel sinerjinin meyvelerini vermeye başladı. Ortak çalışmalar ve işbirlikleri yapılmaya başlandı. Gerek daha önce kurulan, gerekse de yeni kurulan üniversitelerimizde yapılması gereken çok iş var. Kıt kaynaklarla her üniversitenin her bir işi yapmaya para ve zaman harcaması yerine, ortak çalışmalarla OKÜP Üniversitelerinin tümünün ihtiyaçlarını giderecek daha profesyonel ve daha ekonomik çözümler üretilebilecek. Yapılan toplantılar sonucunda güzel bir sinerji oluşturulacağına inanıyorum" dedi.

Prof. Dr. Alkan, daha sonra üniversite yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Daha sonra üniversitelerin; rektör ve rektör yardımcıları başkanlığında toplantıya katılan akademisyenler tarafından çalışma grupları oluşturularak toplantı yapıldı. Rektör ve rektör yardımcılarının katılımlarıyla yapılan toplantılarda önceki toplantıda alınan kararları değerlendirerek, üniversiteler arasında yapılacak yeni ortak çalışmalar başta olmak üzere, bir çok konuda değerlendirmeler yapıldı. Merkez Laboratuvar Müdürlerinden oluşan 2. Çalışma Grubu, Merkezi Araştırma ve Uygulama Merkezlerinin sorunları, ortak kullanım ve hedefler, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlerinden oluşan 3. Çalışma Grubu, sürekli eğitim merkezlerinin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri,Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlerinden oluşan 4. Çalışma Grubu, uzaktan eğitim mevzuatı ile ilgili sorunlar (usül ve esaslar), uygulama ile ilgili sorunlar-içerik hazırlama ve ders malzemeleri: Standardizasyon, ortak çalışma ve işbirlikleri, uzaktan eğitimin yeni ve farklı alanlara uygulanması, Genel Sekreterlerden oluşan 5. Çalışma Grubu, idari teşkilatlanmada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, İdari personele yönelik ortak hizmet içi eğitim programları düzenlenmesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemleri (EBYS) ve geçiş süreci,

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlarından oluşan 6. Çalışma Grubu, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlıklarının idari yapılanması, 2014 Yılı Bahar Şenlikleri, Öğrenci kulüplerine yönelik uygulamalar ve karşılaşılan sorunlar, Öğrenci etkinlikleri (teknik geziler ve bilimsel etkinliklere katılım), Kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılması, burs, yemek bursu, mutfaklar/yemekhaneler/kantinler ve sosyal tesislerde karşılaşılan sorunlar, ortak sanat-kültür-spor organizasyonları, taşeron işçi çalıştırılması (Daire Başkanlığının sorumlulukları, işçi sağlığı ve iş güvenliği vb.)

konuları ele alındı.

Toplantının ardından konuk akademisyenler Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi Ziyareti, Hattuşa'da yer alan Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Büyük Mabet, Aslanlı Kapı, Yer Kapı, Yazılı Kaya ve Boğazkale Müzesini ziyaret etti. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title