Haberler
Esed rejimiyle çatışan muhalif gruplar Halep kent merkezine girdi

Türkiye sınırı kan gölüne döndü! Muhalif gruplar kent merkezinde

Katıldığı organizasyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran protesto

Salondaki protesto Erdoğan'ı kızdırdı: Siyonistlerin ağzı, dili olma

Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında kapatılan 13 özel hastaneye kayyum atandı

İstanbul'da 13 özel hastaneye kayyum atandı

CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akça Niğde'de

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Koordinasyonu Niğde’de yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Koordinasyonu Niğde'de yapıldı.

Bölge Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça ; " Niğde sulama açısından oldukça şanslı bir il 114 bin hektar sulanabilir arazinin 109 bin hektarı sulanabilir durumda" dedi.

Bölge Koordinasyon Kurulu toplantısı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça'nın katılımıyla gerçekleştirildi. Grand Otel'de düzenlenen toplantıya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan, Niğde Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Bölge Müdürleri ile il ve ilçe kurum müdürleri katıldı.

Müsteşar Akça konuşmasında, "2023 yılı hedefimiz ise ülkemizdeki sulanabilir arazilerin tamamını suya kavuşturmak. 2007 yılında 1053 sayılı kanunda yapılan değişiklikle daha önce 100 bin ve üzeri şehirlere bu alanda hizmet veren Su İşleri Genel Müdürlüğü şimdi kanunen nüfus kriteri olmaksızın bütün belediyelere bu hizmeti götürüyor. Diğer yandan ormanlarımızın faydasını özellikle kırsal kesimde yaşayan orman köylülerimizin istifadesine daha fazla sunmak için son yıllarda gelir getirici ağaç türleriyle ağaçlandırma yapmayı bir hükümet politikası haline getirdik. Ormancılık alanında 2019 hedefleri arasında 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kurma projemizin startı verildi. Arkadaşlarımız bu arazileri ve köyleri tespit ediyorlar. Yörenin özelliğine göre ağaç türlerini ve ağaçlandırılabilecek alanları belirliyoruz. Ormanlar oluşturarak, köylerimize bu anlamda destek sağlayacağız" dedi.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç toplantıda yaptığı konuşmasında şunları söyledi; "2023 yılına emin adımlarla yürürken, ülkemizi dünyanın en seçkin ülkeleri arasına katmayı önemli bir misyon bilmiş ve bu uğurda gece gündüz demeden gayret etmiş bir ekip olarak başarının anahtarlarından birisi de yönetişim ilkesine sıkı sıkıya sarılmamız olmaktadır. Yönetişimden kasıt yönetimi katılan makamların birlikte karar alması anlamına gelmektedir.

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı tüm Genel Müdürlükler, Bölge Müdürlükleri, Şube Müdürleri ile ilimizde karar vermeye yetkili olan tüm makamların yan yana gelerek bir konuyu masaya yatırmaları belki uzun zamandır çözülemeyen sorunların bir anda çözümünü de mümkün kılacaktır. Orman ve Su İşleri Bakanlığının çalışmaları ve bu bakanlığın mensuplarının Niğde için gayretleri çok önemlidir. İlimiz esas unsurlar itibarıyla bir tarım ilidir. Su ve sulama faaliyetleri ilimiz için hayati önem taşımaktadır. Toplam 780 bin kilometre karelik arazimizin neredeyse yarısı kamunun elindedir ve işlenme ihtiyacı vardır.

Demirkazık gibi Bolkarlar gibi dünya turizminin gözdesi olan mekanlar dağ turizmi için Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yönetimi altındadır. Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı olan Milli Parklar Genel Müdürlüğü faaliyetleri ilimiz için hayati önem taşımakta bizimle olan iletişimi de bu anlamda özel önem arz etmektedir. İlimizin zenginleşmesi için bu bakanlığın faaliyetleri önemlidir. Sulama faaliyetleri DSİ tarafından yapılan KOP tarafından desteklenen gayretlerle su, buluştuğu toprakla beraber köylüyü zengin etmiştir. Verimsiz hazine arazilerinin ve meraların badem ekilerek halkımızın istifadesine sunulması da ilimizdeki fakirliği yok etmede özel bir anlam taşımaktadır. 5 dönümlük bir badem arazisinin yıllık geliri 20 bin TL'dir. Geçen sene Orman İşletme Müdürlüğümüz 560 hektar alanı bademle buluşturmuş, yakın gelecekte bin hektarlık bir alanın 5'er dönüm olarak köylümüze dağıtılması gerçekleşecektir. Bin hektarlık alanı 5'e böldüğümüz zaman 2 bin aileye bademlik verme şansımız doğacak yani ailelere yıllık 20 bin TL ve üzeri gelir kapısı aralanacaktır. Bu rakam kırsal kesimde SYDV'den yardım alan insan sayımıza eşittir. Bu yıl yapmayı planladığımız 3 bin hektarlık alan ve bu aşamada devam edecek Badem Eylem Planı çerçevesinde çalışmalar nüfusumuzun yarıdan fazlasını istihdam eden köylümüzün zenginleşmesine katkıda bulunacaktır" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title