Haberler

Ordu'da Sürücüler Tedes'ten Kaçamadı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) 18 Kasım Çarşamba gününden itibaren devreye girdiğini belirterek, "İlk gün itibariyle tahmin ediyorum yaklaşık 2 bin civarında sürücü işleme tabi tutulmuştur" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) 18 Kasım Çarşamba gününden itibaren devreye girdiğini belirterek, "İlk gün itibariyle tahmin ediyorum yaklaşık 2 bin civarında sürücü işleme tabi tutulmuştur" dedi.

Yılmaz, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, TEDES'in Karadeniz Sahil Yolu'nda büyük bir alanı kapsadığını, sistemle birlikte can ve mal kaybına bağlı kazaların önüne geçileceğini söyledi.

TEDES'te sadece kırmızı ışık ve hız ihlallerinde ceza uygulandığını hatırlatan Yılmaz, "Ambulans, itfaiye gibi geçiş üstünlüğü olan araçlara yol verilirken ihlal edilen kırmızı ışıklarda TEDES merkezinin bilgisi bulunmaktadır. İhlallerin öncesi ve sonrasına ait kayıtlar sistemde kayıt altındadır. Ambulans ve itfaiyeye yol verildiğinde ceza uygulaması yoktur" diye konuştu.

Yılmaz, sistemin amacının ceza değil, trafiğin düzenlenmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması olduğuna işaret etti. Yılmaz, TEDES'le şehir merkezlerindeki trafik yoğunluğu azalacağını, sistemin trafiğin yoğunluğuna göre geçişleri düzenleyeceğini ifade etti.

TEDES kapsamında şehir içinde 70 kilometre, şehir dışında 110 kilometre ve tünellerde ise 80 kilometre olmak kaydıyla hız sınırlarının belirlendiğini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sistem işlemeye başlamış oldu. Özellikle sosyal medyada farklı rakamlar ortaya atılmış olsa da bu aşamadan sonra bu işin sevk ve idaresi Emniyet Genel Müdürlüğü ve il emniyet müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Kamuoyunda bahsedildiği gibi çok afaki sayılarda olduğu hususunda bir kanat sahibi değilim. Yalnız ilk gün itibariyle tahmin ediyorum yaklaşık 2 bin civarında sürücü işleme tabi tutulmuştur. Bu rakamın önümüzdeki süreçte stabilize olacağı beklenmektedir. Ben şehrimizin kısa sürede bu sisteme adapte olacağını tahmin ediyorum."

Türkiye'de ölümcül kazaların büyük bir bölümünün hız ihlalinden kaynaklandığına vurgu yapan Yılmaz, "Hedefimiz hızdan kaynaklanan ve trafik ihlalinden kaynaklanan hem ölümlü, hem de maddi hasarlı kazaların olmasını engellemektir. Bu çerçevede kurallara uymak bir vatandaşlık görevidir ve yasanın emridir" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, sisteme 2017 yılından itibaren tüm illerde uyulacağını, Ordu'nun uygulamaya erken geçmesinin bir avantaj olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel
title
Close