Haberler

Ordu'da Sağlık Hizmetinde Dev Adımlar

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Sağlık Müdür Vekili Dr. Özgür Eren, 10 yıl öncesine kadar 8 bin kişiye 1 doktorun düştüğü Ordu’da bugün ise bin 495 kişiye 1 doktor düştüğünü söyledi.

Ordu Sağlık Müdür Vekili Dr. Özgür Eren, 10 yıl öncesine kadar 8 bin kişiye 1 doktorun düştüğü Ordu'da bugün ise bin 495 kişiye 1 doktor düştüğünü söyledi.

Ordu ilinde farklı ölçeklerde 232 sağlık tesisinin hizmet sunulduğunu belirten Dr. Özgür Eren, uzman hekim, pratisyen doktor, ebe-hemşire sayısının her geçen yıl artığını belirtti. Eren, " Ordu'da uzman hekime düşen nüfus sayımız bin 495, pratisyen hekime düşen nüfus sayısı 2 bin 300, diş hekimi başına düşen nüfus sayısı 10 bin 600, ebe-hemşire başına düşen nüfus sayısı ise 413'tür" dedi.

2003 yılında devralınıp tamamlanan yatırımlar arasında Ordu Devlet Hastanesi 175 yataklı ek bina, Ünye Tekkiraz Sağlık Ocağı, Korgan Çiftlik Sağlık Ocağı ile Çatalpınar Göller Sağlık Ocağı bulunduğunu söyleyen Eren, "Devam eden yatırımlarımız ise 300 yataklı Ünye ve Fatsa Devlet Hastanesi, 20 yataklı Gürgentepe Devlet Hastanesi ile Eğitim Araştırma Hastanesi MR, BT, Diyaliz ve konferans salonu için ek prefabrik yapıdır. 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 50 yataklı Kumru ve Aybastı Devlet Hastanesi, 30 yataklı Korgan Devlet Hastanesi ve 40 Ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz, Korgan Tepealan ASM, Fatsa Aslancami ASM, Gürgentepe Işıktepe ASM, Kabadüz Derinçay ASM, Akkuş TSM, Akkuş Akpınar ASM, Gölköy TSM ve Ünye Pelitliyatak ASM Planlanan yatırımlarımız arasında yer almaktadır. Ordu'da 2003 yılından bu yana devralınıp tamamlanan ve başlanıp bitirilen sağlık yatırımları için 66,5 milyon TL kaynak kullanılırken, devam eden yatırımların bitirilmesi ile birlikte 380 milyon TL yatırım yapılmış olacaktır" diye konuştu.

112 Acil Sağlık hizmetleri ile ilgili de bilgiler veren Dr.Özgür Eren, 2002 yılına göre ambulans sayısı 22 kat, vaka sayısının ise 32 kat arttığına dikkat çekti. Eren, Ordu'da 9'u hekim olmak üzere toplam 62 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin bulunduğunu, 13 Eylül 2010 tarihinde Aile Hekimliği uygulamasına başlandığına ifade etti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close