Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

21 ilde daha okullar tatil edildi

21 ilde daha okullar tatil edildi

ORAMP'ın Masabaşı Tatbikatı Yapıldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği gereğince ve TAMP kapsamında hazırlanan Ordu Afet Müdahale Planının Masabaşı Tatbikatı yapıldı.

Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği gereğince ve Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında hazırlanan Ordu Afet Müdahale Planı'nın(ORAMP) Masabaşı Tatbikatı yapıldı.

Ordu Valiliği Toplantı Salonu'nda yapılan Ordu Afet Müdahale Planı'nın Masabaşı Tatbikatı'na, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, İl Hizmet Grubu Operasyon Planları'nın ana çözüm ortağı kurumların Hizmet Grubu Sorumlusu ve Hizmet Grubu Yöneticileri katıldı.

BALKANLIOĞLU: "HIZLI HAREKET ETMEK, CAN VE MAL KAYBINI AZALTMAKTADIR"

Ordu Afet Müdahale Planı'nın Masabaşı Tatbikatı programının açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, afet esnasında hızlı hareket etmenin, arama-kurtarma çalışmalarının yanında, yardımların organize bir şekilde afetzedelere ulaştırılmasının önemine vurgu yaptı. Olası afetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Balkanlıoğlu, "Bir afet olayı meydana geldiğinde hızlı ve organize bir şekilde hareket etmek, can ve mal kaybını azaltmaktadır. Afet bölgesine gönderilen yardımların organize edilmesi lazım, çalınıp çırpılmaması lazım, deprem esnasında olabilecek hırsızlık gibi olaylara anında müdahale edilmesi lazım. Dolaysıyla tüm bu işlerin bir plan dahilinde yürütülmesi lazım. Bunun için de her kurum ne yapacağını çok iyi bilmeli. Afetler esnasında herkesin bir görevi var. Görevi de olmalı. Devlet kademesinde görev yapan yöneticiler olarak devlette bize bazı görevler veriyor. Temsil ettiğimiz kurumlar ve o kurumların imkanları devreye girecek. Afet öncesi, afet esnası veya afet sonrasında planlarımız iyi yapılmamışsa, görevliler görevini tam anlamıyla bilmiyorsa, planlar tatbikat sahasına konmamışsa, herkes neler yapacağını bilmiyorsa, olası bir afet durumunda can ve mal kaybı çok büyük oluyor" dedi.

Afetler konusunda toplumsal bilincin arttığına vurgu yapan Vali Balkanlıoğlu, "Kağıt üzerinde planların olması önemli değil. Büyük emekler verilerek hazırlanan planlar, tatbik edilmese bir önemi yoktur. Afete hazırlık konusunda toplumsal bilinç arttı. Bu konuda kamu kurumları olarak bizler de her türlü afete karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu konuda herkese görev ve sorumluk düşüyor" diye konuştu.

AFET DURUMLARINDA YAPILMASI GEREKENLER MASAYA YATIRILDI

ORAMP 2015 Planı Tatbikatı'nda, içeriğinde yer alan olay türü "deprem (7.9)" ve seviye 4'e göre kurgulanan planlarda, tüm hizmet grupları görev ve sorumlulukları gereğince destek çözüm ortakları ve destek illerin aynı hizmet grubu ile birlikte yerine getirecekleri hizmetleri yürütmek amacıyla öncelikle Ordu'nun iş gücü, malzeme, araç-gereç gibi tüm imkan ve kabiliyetleri ile destek illerin müdahale kapasiteleri tespit edildi. Ordu genelini etkileyen deprem afetinde operasyonlarda yer alacak ekiplerin görevlendirildikleri mahallere intikali ve hizmetin özelliğine göre kurgulanan konuşlanma alan ve yerleri planlara yansıtıldı. Senaryo olay türü ve seviyesi sonucunda ilçeler bazında kurgulanan 'depremden etkilenme düzeyi' tablosu gereğince afetten etkilenen vatandaşların arama ve kurtarma, barınma, beslenme, sağlık, alt yapı, enkaz kaldırma, hasar tespit, ayni yardımların depolanması ve dağıtımı gibi hizmetler ayrıntılı olarak işlendi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title