Omü Tıp Fakültesi'nin Tıp Eğitimi Akredite Edildi
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nin Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Programı, Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu'nun (UTEAK) yaptığı değerlendirme sonucunda Türkiye Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Ulusal Standartları'nı...
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nin Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Programı, Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu'nun (UTEAK) yaptığı değerlendirme sonucunda Türkiye Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Ulusal Standartları'nı karşıladığı saptandı ve program 2018 yılına kadar akredite edildi.
UTEAK tarafından OMÜ Tıp Fakültesi'ne akreditasyon belgesi düzenlenen tören ile verildi. Törene TEPDAD ve UTEAK Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Faruk Bağırıcı ve Yrd. Doç. Dr. Ömer Tontuş, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.
Akreditasyon belgesini TEPDAT ve UTEAK Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek'ten alan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, "Tıp Fakültemizin kuruluşunu kutladığımız bugünlerde, fakültemizde verilen nitelikli tıp eğitiminin onayı niteliğinde olan akreditasyon belgesinin alınmasının gururunu yaşıyoruz. Alınan bu belge ile Tıp Fakültemizin uluslararası düzeyde tanınması ve denkliğinin sağlanması hedefine yönelik önemli bir aşama kaydedilmiş olmaktadır. Bu bağlamda, Kurtuluş Savaşı'nın ilk meşalesinin yakıldığı, ülkenin bağımsızlık ve istiklali için ilk adımın atıldığı Samsun'umuz eğitim konusunda öncü fakülteler arasında yerini almıştır. Tıp fakültesi olarak amacımız, ülkemiz insanının her türlü biyo-psiko-sosyal sorununa eğilen ve bu sorunların çözümü için projeler üreten, aydın bilim insanlarının yetiştirilmesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında ve gelişmesinde büyük emek sahibi olan tıbbiyelilerin bu misyonlarını devam ettirerek, ülkemizin en ileri seviyeye ulaşmasında büyük rol oynamaya devam edeceğinin bilincindeyiz. Bu farkındalık ışığında 'çocuklarınızı kendi yaşadığınız zamana göre değil, onların yaşayacağı çağa göre yetiştiriniz' sözüne uygun olarak tüm öğrencilerimizi gelecek çağın gereklerine uygun olarak yetiştirmek için gerekli tüm çabayı göstermekteyiz" dedi.
OMÜ Tıp Fakültesi'nde toplam 286 öğretim üyesinin görev yaptığını belirten Prof. Dr. Şahinoğlu, "Bilgi çağını yaşadığımız şu günlerde öğrenmeyi öğrenen tıp fakültesi öğrencilerinin yetişmesi için aktif eğitim sistemine göre eğitim veren fakültemizde halen 121'i profesör, 83'ü doçent, 82'si yrd. Doç. Olmak üzere toplam 286 öğretim üyesi görev yapmaktadır. Öğretim üyelerimiz 451 uzmanlık öğrencisi ve bin 103 tıp örgencisine birebir eğitim vermektedirler. Bu yıl eğitim yapmaya başlayan, İngilizce Tıp Bölümü ile fakültemizin dünyaya açılmasına yönelik yeni bir adım atılmıştır. Eğitim faaliyetlerinin yanında hastanemizde 2011 yılında 538 bin 583 hasta tedavi edilmiş, 21 bin 911 hasta ise ameliyat edilmiştir. Bu hizmetler Samsun ve tüm Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan insanımızın sağlık problemlerinin giderilmesinde çok önemli bir yer tutmaktadır" diye konuştu. - SAMSUN