Okullar Hayat Olsun Projesi' İl Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli’nin katılımıyla Okullar Hayat Olsun Projesi İl Yönetim Kurulu Toplantısı Edirne Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Şehit Ressam Hasan Rıza Bey Toplantı Salonunda yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli'nin katılımıyla Okullar Hayat Olsun Projesi İl Yönetim Kurulu Toplantısı Edirne Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Şehit Ressam Hasan Rıza Bey Toplantı Salonunda yapıldı.
Toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Hayat Boyu Öğrenme Sosyal Ortaklar ve Projeler Grup Başkanı Uğur Ergin, Hayat Boyu Öğrenme Yaygın Mesleki Eğitim Grup Başkanı Şaban Cengiz, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Filiz Sugözleyen, Lokman Kızılyar, İlhan Dinç, Edirne Orman İşletme Müdür Yardımcısı Şenol Toker ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Özcan, yaptığı konuşmada, "projenin 13 aralık 2011 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından imzalanan protokol çerçevesinde yürürlüğe girdiğini anımsatarak, "Proje ile okullarımızın mesai saatleri dışında da başta öğrencilerimize, yetişkinlere ve mahalle sakinlerine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için hayat boyu öğrenme merkezi haline getirilmesi esas alındı. Eğlenme ve dinlenme alanları yapıldı. Yaptığımız çalışmalar sonucunda aldığımız geri bildirimlerle, öğrenci ve yetişkinlerimizin öğrenme ihtiyaçlarını karşıladığımızı, özellikle yetişkinlerimizin anne-baba-çocuk ve toplumsal ilişkilerine önemli katkılar sunduğumuzu gördük. Bu proje Türkiye genelinde uygulanıyor. Bu projenin faydalı olduğuna inanıyorum. Bu toplantıda herkes bu projeden kaynaklanan sorunlar, sıkıntılar varsa aktarsın çözüm önerilerini beraber değerlendirelim" dedi.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Biçerli Edirne'nin 'Hayat Boyu Öğrenme' açısından örnek gösterilebilecek bir kent olduğunu ifade ederek, "Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin yer aldığı bölge 2011 yılı itibariyle 4.4 ile Hayat Boyu Öğrenmenin en yüksek olduğu bölgeydi. Türkiye ortalamasının üzerindeydi. 2012 rakamlarında irtifa kaybetmişsiniz yüzde 3.8 yedinci sıradasınız. Yine de Türkiye ortalamasının üstündesiniz. Edirne, Hayat Boyu Öğrenmeye yatkın aydın insanların kenti. Rakamlar bunu gösteriyor" diye konuştu.
"Okullar Hayat Olsun Projesi, Bakanlığımızın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün 2011'den beri yürütmekte olduğu en önemli projesi" diyen Biçerli, "Proje zihniyet değişimini çağrıştırıyor. Fiziksel sermayemizi akılcı kullanmamız lazım. Fiziksel sermaye denildiğinde en fazla okul binası bizim bakanlığımızda var ama bu binaların çok büyük bir kısmı okul saatleri dışında kapalı. Proje öncesinde okul binalarımızdan yararlanma oranımız yüzde 30 idi. Projenin çıkış önceliği buydu. Okul binalarımızı halkımızın istifadesine sunalım, halkımız spor salonlarımızı, bilgi işlem salonlarımızı kullansın istedik. Bu proje ile ilgili bir diğer boyutta zihniyet değişimidir. Daha eski dönemlerde bizdeki alışkanlık bakanlık olarak halktan katkı toplamak, belediyelerden istifade etmekti. Şimdi ise mahalle halkının bu okullardan faydalanması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Toplantı, katılımcıların proje hakkında görüşlerini belirtmesinin ardından sona erdi. - EDİRNE