Oksijensiz Kalan Bebek, "Beyin Soğutma" Yöntemiyle Hayata Tutundu
Denizli'de bağırsakları göğüs boşluğunda doğan ve doğum sırasında beyni oksijensiz kalan bebek, "beyin soğutma" yöntemi ile hayata tutundu.
Denizli'de bağırsakları göğüs boşluğunda doğan ve doğum sırasında beyni oksijensiz kalan bebek, "beyin soğutma" yöntemi ile hayata tutundu.
Özel bir hastaneden yapın açıklamada, Acıpayam ilçesinde Duran ve Huri Kurt çiftinin Elif Gökçe ismini verdikleri bebekleri, bağırsakları göğüs boşluğunda dünyaya geldi. Doğum sırasında beyni oksijensiz kalan Elif bebeğe, Denizli'de özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde 3 gün süreyle "hipotermi" denen "beyin soğutma" yöntemi uygulandı. Beynin soğutulması tedavisinin ardından hayata tutunan Elif bebeğin, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Çocuk Cerrahisi'nde bağırsak ameliyatı gerçekleştirildi. Ameliyatın ardından özel hastanede tedavisi devam eden Elif bebek, doğumunun 24'üncü gününde annesinin kucağında taburcu edildi.
Hastanenin Eğitim Direktörü Doç. Dr. Osman Öztekin, Elif Gökçe bebeğe uygulanan "beyin soğutulması" yöntemi ile ilgili olarak, şunları bildirdi:
"Anne karnında veya doğum sırasında oksijensiz kaldıkları için ölüm, zihinsel veya bedensel engelli olma riski yüksek olan bebeklerde gelişebilecek olumsuzluklar 'hipotermi' olarak adlandırılan beyin soğutma yöntemiyle en aza indirilebiliyor. Bu tedaviye doğum sonu mümkün olan en kısa sürede başlanmasıyla sonuçlar daha yüz güldürücü olabiliyor" dedi.
Anne Huri Kurt, kızının günler sonra sağlığına kavuşmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Kızının iyi olacağına hep inandığını aktaran Kurt, "Eşim de ben de çok yıprandık ama şu an kızımızı kucağımıza aldık ve tüm zorlukları unuttuk. Bizlere bu en zor zamanlarımızda destek olanlara, bizleri çaresiz bırakmayanlara teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.