Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Oğuz Saygın'ından Sıra Dışı Akıl Oyunları

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından "Sıra Dışı Akıl Oyunları" söyleşisi düzenlendi.

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından "Sıra Dışı Akıl Oyunları" söyleşisi düzenlendi.

Hamit Çepni Konferans Salonu'ndaki söyleşide konuşan KBÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, "Her Ay 1 Kitap 1 Yazar" Projesi kapsamında bir yazarı ağırladıklarını söyledi.

Kitap, belge, dergi ve gazetelerin, insanları dünyadaki gelişmelerden haberdar ettiğini kaydeden Büyükgenç, "Ama maalesef internet hayatımıza girdiğinden beri bizde bu değişime ayak uydurmak adına her işimizi teknoloji kullanarak okumaya maalesef zaman ayıramaz olduk. Kitap okumayan bir toplum oluşumuzun cezasını maalesef birçok yerde görmekteyiz. Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Çünkü eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunup araştırmacıların öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulurken, kitaplar sadece bir aksesuar olarak mı kalacaklar? İlkokuldan üniversite bitinceye kadar çeşitli zamanlarda öğrencilerin yetişmesinde ve okuma kültürünün oluşmasında bilimsel ve teknik gelişmelerin takibinde kütüphanelerden azami faydalanılmalıdır. Çünkü çok okuyan ve kitaplara değer veren ülkeler genellikle gelişmişlik düzeyi yüksek olan toplumlardır. Örneğin; ABD'de yılda basılan kitap çeşidi 85 bin 121, Japonya'da 42 bin iken Türkiye'de 6 bin 151'dir. Gazete okuyan nüfus Japonya'da yüzde 62 iken Türkiye'de yüzde 5'tir. Türkiye'deki kahvehane 570 bin iken kütüphane sayısı bin 412'dir. Biz Karabük Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak sayın Rektörümüzün de destekleri ile Kitap okuma oranını ve kitaplara olan ilgiyi attırmak için ve hatta gençlerimizin okuduğu kitaplar gibi kitap yazabilir yani yazar olmaları için "Her ay Bir Kitap Bir Yazar projesi "başlattık" dedi.

Yazar Oğuz Saygın da inovasyon kelimesinin bütün şirketlerin dilinde olduğunu söyleyerek, "Şirketlerin bu kelimeyle parlak fikir üretecek insanlar aramakta. Üniversite hayatında bu kelimeyi öğrenmek gerekir. Her büyük fikrin altında saçmalıklar vardır. Bir zamanlar elektrik ve bilgisayar da saçma bir fikir durumundaydı. Hayatın ne derece farkında olduğunuzu araştırmalısınız. İnsanlar bilinçaltına girildiğinde ne yapması gerektiğini bilemez. Beynimizin ön kısmı ventromedial prefrontal korteksten oluşur. Bu bölüm sebep sonuç ilişkisini ortaya çıkartır. Yapılan birçok yanlışın sebebi beyinde ventromedial prefrontal korteks'in yok oluşudur. Beynimiz programlarla çalışmaktadır. Hayatınız için bundan sonra hedefler koymalısınız. Bazı meslekler kendi enerjisini kendi üretecek tarzdadır. İnsan ilişkilerinde başarılı olanlar dışa dönük insanlardır. Bir hedef belirlendiğinde o hedefin bedelinin ödenmesi gerekir bu da sabır ile olur. Hedefi bulunan insanlar her zaman heyecanlıdır. Ne istediğinizi bilirseniz hayat adım adım onları size verir. Parlak fikirler doğru düşünmeyi sağlar" diyerek interaktif bir söyleşi düzenledi.

Söyleşiye, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, KBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Aşgın AFAD Müdürü Dr. Gazanfer Erbay, İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara ve öğrenciler katıldı. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title