Haberler
Halep'te taarruz başlatan Esed karşıtı Heyet Tahrir Şam 32 bölgeyi ele geçirdi

Rejim karşıtı grup 32 bölgeyi ele geçirdi, 10 bin sivil evlerini terk etti

Muhtarın yerine kayyum atandı

Muhtarın yerine kayyum atandı

Kreş tartışmaları sorulunca İmamoğlu fena patladı: Cami yaptım imam vermediler

"Cami yaptım imam vermediler, karakol yaptım ortada polis yok"

Türkiye'yi sarsan 'sahte dolar skandalı' büyüyor

Piyasaları altüst eden olayda detaylar ortaya çıktı

Oğlak Yayınları Sahibi Haznedaroğlu Fuarı Değerlendirdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUYAP Gaziantep Kitap Fuarına katılan Oğlak Yayınları sahibi ve genel yayın yönetmeni Senay Haznedaroğlu, fuar sonrası yaptığı değerlendirmede Gaziantep’te beklenenin üzerinde ilgi gördüklerini belirterek, okurun bu ilk fuara gösterdiği ilginin, gelecek yıllarda fuarın daha da büyümesi ve gelişmesi konusunda umut verici olduğunu kaydetti.

TUYAP Gaziantep Kitap Fuarına katılan Oğlak Yayınları sahibi ve genel yayın yönetmeni Senay Haznedaroğlu, fuar sonrası yaptığı değerlendirmede Gaziantep'te beklenenin üzerinde ilgi gördüklerini belirterek, okurun bu ilk fuara gösterdiği ilginin, gelecek yıllarda fuarın daha da büyümesi ve gelişmesi konusunda umut verici olduğunu kaydetti.

Senay Haznedaroğlu, Gaziantep'e iş seyahatleri nedeniyle zaman zaman geldiğini de ifade etti. Her seferinde de Gaziantep'i daha da çok sevdiğini vurgulayan Haznedaroğlu, "Gaziantep'e son 10 yıl içinde, dostlarımı ziyaret, İstanbul'dan arkadaşlarımı gezdirmek, Gurme Kent Gaziantep Mutfağı adlı kitabımızı tanıtmak gibi çeşitli vesilelerle geldim. Her seferinde bir kere daha sevdim Gaziantep'i ve Gazianteplileri. Tüyap Gaziantep Kitap Fuarı'na yayıncı olarak katılmak ise bambaşka bir deneyim oldu. Yayınevi olarak, fuarda beklediğimizden de daha büyük bir ilgiyle karşılaştık. Gaziantep'te, kitaba, okumaya, araştırmaya gerçek ilgi ve arzuyla yaklaşan bir okur kitlesi olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda, Tüyap Gaziantep Kitap Fuarı'nın, İstanbul, İzmir, Bursa, Samsun ve Adana'da olduğu gibi, gelenekselleşme potansiyalinin yüksek olduğuna inanıyorum. Bu konuda, daha fazla sayıda katılımcı ile yerel yönetimlerin ve üniversitelerin ortak çalışmaları çok önemli olacaktır" dedi.

ÖĞRENCİLER FUARA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

1. Tüyap Gaziantep Kitap Fuarı'nın başarılı geçmesinde kentin eğitimli kesimlerinin büyük rolü olduğunu da sözlerine ekleyen Haznedaroğlu "Özellikle, ziyaretçilerin çoğunluğunu oluşturan öğrencilerin, yazarlarla tanışma, yayıncılarla sohbet ve panellere katılma arzu ve talepleri, fuarın geleceği açısından çok olumlu işaretler veriyor" şeklinde konuştu.

EDEBİYAT DIŞINDA EN BÜYÜK İLGİ GASTRONOMİ YAYINLARINA

Gaziantep'te kitap fuarında okuyucuların edebiyat yayınları dışında gastronomiye de yönelmesinin kentin UNESCO'ya alınmasında önemli rol oynadığına dikkat çeken Haznedaroğlu, "Edebiyat ve edebiyat dışı türlerde yayın yapan Oğlak Yayınlarının, yemek ve mutfak kültürü üzerine de geniş bir yayın dizisi var. Fuarda, özellikle Gastronomi bölümü öğrencilerinin ilgi gösterdiği bu yayınlar arasında, tabii ki Tahir Tekin Öztan'ın, Gurme Kent Gaziantep Mutfağı, adlı kitabının ayrı bir yeri vardı. Türkçe ve İngilizce yayımladığımız kitabın gördüğü ilgi dikkat çekiciydi" ifadelerine yer verdi.

"BİR KİTAP İÇİN BEŞ BİN KİLOMETRE YOL, BEŞ BİN KARE FOTOĞRAF, 5 YIL EMEK"

TUYAP Gaziantep Fuarı için 2. baskısı yapılan Gurme Kent Gaziantep Mutfağı adlı eserle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Haznedaroğlu, "Fuarda aynı zamanda Tahir Tekin Öztan ve kitabın editörü Faruk Şüyün'le birlikte,kitabın ortaya çıkış serüvenini anlattığımız ve gerek Gaziantep gerekse dünya mutfak kültürü açısından önemini vurguladığımız bir panel yaptık.Tahir Tekin Öztan, Gurme Kent Gaziantep Mutfağı'nı "doğduğu kentin yemek kültüründe 3 neslin bilgi birikimine ulaşma amacı ile 5 yıl boyunca yaklaşık 2000 Antepli ev kadınından aldığı tarifleri bir araya getirerek" oluşturdu. Bu çalışma için 5 bin kilometre geziliyor, 5 binden fazla yemek fotoğrafı çekiliyor. Tahir Tekin Öztan, kitabın önem ve kalıcılığıyla ilgili olarak ise, "Kitapta yer alan tariflerin tümü evlerde yapıldığı için uygulanabilir nitelikte. Kentin birçok lezzeti pek bilinmiyor. Kitap olmasaydı yeni nesiller bu tarifleri öğrenemeyecekti. Seksen yaşında bir nine, aslında bize annesinin tarifini veriyordu ve bu sayede yıllar, yıllar öncesine ulaşabildik. Bu nedenle de biz bu kitabı aslında 150 yıl önce yazmış olduk! Bunları biz toplamasaydık unutulup gideceklerdi" dedi.

GAZİANTEP OKUYAN BİR ŞEHİR

Fuar ziyaretçilerinin yoğunluğuna da dikkat çeken Haznedaroğlu "Bu yıl, net 97.000 olarak belirtilen ziyaretçi sayısı ve çoğu katılımcıların memnuniyetiyle kapanan Tüyap Gaziantep Kitap Fuarı, Gaziantep'in gerçekten de 'okuyan' ve daha çok okumak isteyen bir kent olduğunu gösteriyor. Biz de gelecek yıllarda daha birçok Oğlak kitabıyla birlikte Gaziantepli okurlarla bulaşmayı umuyoruz. Fuarda emeği geçenleri yürekten kutluyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title