Haberler
Halep'te büyük kriz! Sorun çözülmezse kaybedilmesi an meselesi

Halep'te büyük kriz! Sorun çözülmezse kaybedilmesi an meselesi

Suriye'deki operasyon sonrası Fransızların 102 yıl önce hazırladığı harita yeniden gündem oldu

102 yıl sonra ortaya çıkan harita Orta Doğu'yu karıştıracak

Yenidoğan soruşturmasında 2. dalga operasyonu: 14 şüpheli daha gözaltına alındı

Türkiye'nin kilitlendiği soruşturmada yeni gözaltılar var

Sıkıyönetim ilanı Güney Kore'yi karıştırdı! Başkan Yoon'un yardımcıları istifa etti, sokaklar yangın yeri

Üst düzey isimlerin hepsi istifa etti, atılan sloganlar sokakları inletti

ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut Açıklaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) düzenlenen 'Yapıların Deprem Performanslarının Değerlendirilmesi Onarım ve Güçlendirme' adlı konferansta konuşan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ahmet Yakut, "Ülkemizde depremsellik"...

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) düzenlenen 'Yapıların Deprem Performanslarının Değerlendirilmesi Onarım ve Güçlendirme' adlı konferansta konuşan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut, "Ülkemizde depremsellik oldukça yüksek" dedi.

ERÜ Mühendislik Fakültesi konferans salonunda ERÜ İnşaat Kulübü tarafından düzenlenen konferansa ERÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğurhan Akyüz ve ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut da 'Yapıların Deprem Performanslarının Değerlendirilmesi Onarım ve Güçlendirme' adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta hazırladığı slayt eşliğinde sunum yapan ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut, "Deprem kendisini dünyanın her yerinde farklı bir şekilde gösteriyor. Ülkemizde depremsellik oldukça yüksek. Depremlerin farklı kaynakları var. Bunlar da 4 farklı gruba ayrılabiliyor. Depremlerin büyüklükleri göz önüne alındığında gelişmiş ülkelerdeki sonuçların çok ötesinde bir değerler ortaya çıkıyor" ifadelerinde bulundu.

Yakut konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Kocaeli'de yaşanan depremler hem hasar hem de ekonomik kayıp açısından oldukça büyük. Bu 1999 depremi milat gibiydi. Ondan sonra girişimlerde bulunuldu. Kanunlar geldi, gitti. Türkiye'ni birçok yerinde uygulamalar yapıldı. İnşaat mühendisleri olarak hasarların sebeplerini öğrenmemiz lazım. Daha sonra bunları azaltmak için birtakım tedbirler almamız gerekir."

Konferans soru-cevap şeklinde devam etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title