Haberler

Ödemiş'te Üretici Eğitimlerine Devam Ediliyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ödemiş İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim toplantısı kapsamında Demirdere ve Küçükören Köyü muhtarları ile çevre köylerin üreticileri Demirdere köyünde bir araya geldi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ödemiş İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim toplantısı kapsamında Demirdere ve Küçükören Köyü muhtarları ile çevre köylerin üreticileri Demirdere köyünde bir araya geldi.

Toplantıda Ödemiş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ödemiş İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Nazire Şimşek ve Ziraat Mühendisi Fatma Ayhan, üretici kayıt defteri ve 'bordo bulamacı' hazırlanması ile ilgili üreticilere bilgiler verdi. Ziraat Mühendisi Nazire Şimşek, "Bitkisel Üretimde Kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin Kayıtlarının Tutulması ve İzlenmesi Hakkında Yönetmelik" gereği, bitkisel ürünlerin üretiminden pazarlama aşamasına kadar geçen süreçte kullanılan bitki koruma ürünlerinin zirai mücadele teknik talimatlarına ve teknik tavsiyelerine uygun olarak kullanılması ile tüketici sağlığı ve çevrenin korunmasına yönelik olarak üründe kullanılan bitki koruma ürünlerinin izlenebilirliğinin sağlanması amacı ile tüm üreticilerin Ödemiş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne müracaat ederek üretici kayıt defteri almaları gerektiğini belirtti. Şimşek sözlerine şöyle devam etti: "Burada öncelikli görev üreticiye yani size düşmektedir. Üreticiler ilk olarak İlçe Tarım Müdürlüğümüze gelerek sisteme dahil olmalıdırlar. Üretici kayıt defterleri düzenli, bilinçli, zamanında ve doğru olarak bizzat üretici tarafından veya varsa danışmanı tarafından doldurulmalıdır"

Bordo bulamacı hazırlanmasını anlatan Ziraat Mühendisi Fatma Ayhan ise, "Göztaşı bakır, sülfat ve kireç kullanılarak hazırlanan bir karışım olan bordo bulamacı, meyve ağaçlarında görülen çok sayıda fungal ve bakteriyel hastalığa karşı kullanılabilen bir tarım ilacıdır. Özellikle sonbaharda, yaprakların dörtte üçü ya da tamamı döküldüğünde ve ilkbaharda gözler uyanmadan önce meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında, ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close