Haberler
Türkiye ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 2.1 büyüdü

Türkiye ekonomisinden sevindiren haber

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yalçın hakkında yakalama kararı

Özel'in cezaevi ziyareti sırasında başkan yardımcısına operasyon

Çete ile anılan Güney Hastanesi'nin sahibi: Ortaokul mezunuyum, sigorta primim için hastaneyi satın aldım

İstanbul'un göbeğindeki hastaneyi bakın ne için satın almış

Döviz büroları ve kuyumculardan sahte dolar fırsatçılığı

Dolaşıma sokulan sahte dolarlar üzerinden akılalmaz yöntem

Oda Temsilcileri Gelibolu'da Toplandı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale ili oda ve borsaları ortak toplantısı, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Çanakkale ili oda ve borsaları ortak toplantısı, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıya Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Çanakkale İl Koodinatörü Recai Başaran, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Özen, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, odaların Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri ve genel sekreterleri katıldı. Ev sahibi sıfatıyla toplantının açılış konuşmasını yapan Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Özen, bu toplantıya Gelibolu'da ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirterek "Gelibolu, bugün geçmişte yaşanmış olaylara tanıklık etmiş yaşayan bir kenttir. Kentimizin simgesi haline gelmiş olan sardalya balığı ve ünlü sardalya balığı konserveleri ve deniz ürünlerinin her türlüsünü başka bir yerde tadamayacağımız, balık lokantalarımız, yeşil, mavinin birleştiği kumsalları, pırıl pırıl deniziyle yaşanacak bir kenttir" dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, "Gelibolu, gerçekten çok güzel ama gerçekten ihmal edilmiş bir yer. Gelibolu'nun ismini kullanmayı da çok seviyoruz. Hiçbir şey için geç kalmış sayılmayız. Bugünden itibaren her türlü ön yargıdan uzak, gerekli özeni göstererek, herkes Gelibolu'ya gerekli desteği sağlamalı. Hepimizin Gelibolu adına bir borcu olduğunu düşünüyorum. Şu anda temeli atılan Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu'nun çalışmalarında, sayın kaymakamımız ve valimizin katkılarını ve onayını bekliyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa lütfen bunun için bize destek olsunlar. Öğrenci sayımızın artması için bir kat daha artıralım, bir başlangıç olsun ve sonunu getirelim. Atatürk Kültür Merkezimiz ile ilgili bir simülasyon merkezi çalışmamız var. Ulusal Kurutuluş Mücadelemizi simgeleyen '1915 yılı' adını verdiğimiz bir kentsel tasarım projemiz var. Bu proje ile Gelibolu'ya yeni bir çehre kazandırmak istiyoruz. Sonuçta tüm bunları bizlere verilecek destek ile gerçekleştirebiliriz. Bizim herkesten beklediğimiz sadece iyi niyet ve destek" diye konuştu.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, yüksekokul konusu ile ilgili olarak "İyi niyetle yola çıkarsınız, para toplayamazsınız, inşaatta yarım kalır. Küçük ilçelerimizde genelde şu sorun var. Bir hapishane, bir yüksekokulu açılsın alışveriş yapsınlar turizmimiz canlansın. Bu çağ artık geçti. Yatırımcılarımızın önünü açması gerekir. Acilen tavsiyem, 'devlet bunu yapsın' değil de potansiyelimizi bulalım olmalıdır" dedi. Çanakkale'nin olağanüstü bir yer olduğuna vurgu yapan Vali Çınar, "Çanakkale'nin hiçbir yerde olmayacak kadar zengin bir tarihi var. Biz de her şey var. Bizde bir şeyler yapmalıyız. Bizim potansiyelimiz çok yüksek. Ben ilin valisi olarak çok yoğun ve çok tempolu harcanan zamanda patinaj yaptığımızı düşünüyorum. Potansiyelimiz çok yüksek; ama bunu bir yatırıma çevirebilme gücümüz çok düşük. Bunu artık bizimle sadece sizinle olabilecek şeyler değil, bizim profesyonelleri bulup, biraz finansal ve para harcayıp, önceliklerimizi belirleyip, adım atmamız lazım. Bu şehirde önümüzdeki 10 yıl sonra yapacaklarımızın bilen insanlarla çalıştığımız sürece adımlarımızı geri atmamak üzere çalışmamız lazım. Böyle devam ederse domino taşı gibi dizilecek ve arkası gelecektir. Bu şehrin sadece mimarisi ile oynarsak bu şehir canlanacaktır. Yapılaşmaya değer verdiğimizde, sadece emlak yönünden 10 lira olan emlak değeri 20 lira olacaktır. Hepimizin sorumluluğu var. Projeyi önümüze koyup her türlü imkanları değerlendirelim" diye konuştu.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Çanakkale İl Koordinatörü Recai Başaran bölgelerdeki kalkınma için gerekli olan önemli sektörleri dile getirerek, Çanakkale'de lojistik sektörünün ilerlediği, sağlık ve turizm sektörünün de beraberinde olduğunu ifade etti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title