Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Nuri Yılmaz, 4 Yılı Değerlendirdi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrılan Prof. Dr. Nuri Yılmaz, görev süresinde yapılanları değerlendirdi.

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrılan Prof. Dr. Nuri Yılmaz, görev sürende yapılanları değerlendirdi.

2008 yılından buyana Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Nuri Yılmaz, görevini Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güven Murat'a teslim ederken, Ünye'de dekan olarak geçirdiği 4 yılın değerlendirmesini yaptı.

Görevine yeni başlayan Güven Murat'a başarılar dileyerek konuşmasına başlayan Rektör Yardımcısı Nuri Yılmaz, "Görev yaptığımız 4 yıllık süre içerisinde Ünye'ye çok büyük hizmetler yaptığımızı düşünüyorum. Ben göreve geldiğimde Ünye İktisat Fakültesi'nde 600 öğrenci vardı. Bugün öğrenci sayımız 2 bin dolayında. Dolayısıyla öğrenci sayımız 3-3,5 katı kadar arttı. Tabi sadece öğrenci değil öğretim elemanları düzeyinde de çok ciddi ilerlemeler kaydedildi. Ben geldiğimde 1 öğretim üyesi, 2 tane öğretim görevlisi ve 2-3 tanede araştırma görevlisi vardı. Bugün ise 21 öğretim üyesi var. Bunlardan 1 tanesi profesör, 1 tanesi doçent, 19 tanesi yarı doçent, 10'un üzerinde araştırma görevlisi ve 2 tane öğretim görevlisi var. Yine geldiğimizde 8-10 dolaylarında idari personel sayımız vardı. Bugün ise 20 üzerinde idari personel var" dedi.

Yılmaz konuşmalarına şöyle devam etti: "Fiziki anlamda da çok ciddi ilerlemeler sağlandı. Geldiğimizde fakültenin sadece ilk 2 katında eğitim öğretim vardı. Diğer 2 kat misafirhane olarak kullanılıyordu. Biz bu misafirhane bölümünü öğretim üyelerine ve öğrencilere dershane şekline dönüştürdük. Şu anda İktisat Fakültesi yüzde 100 dolu kapasitesi ile eğitim öğretimini sürdürüyor. Bildiğiniz gibi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin yeri, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait bir yerdi. Biz görev süremiz içerisinde fakülte yerini kendi üniversitemize kazandırdık. Şu anda fiziki anlamda da üniversitenin tapulu arazisi alanı haline gelmiştir. Bunları elbette tek başıma Nuri Yılmaz olarak yapmadım. Bunları yaparken başta Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç hocamın çok ciddi destekleri oldu. Bundan önceki Rektörümüz Haluk Kefelioğlu'nun da destekleri oldu. Öte yandan yine bizlere karşı desteğini esirgemeyen Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, önceki kaymakamımız Dr. Osman Günaydın, Belediye Başkanımız Ahmet Arpacıoğlu, ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek ve diğer sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Ünye Basını da her zaman yanımızda oldu, bizlere destek verdi ve en önemlisi de Ünye halkı bizlere her seferinde destek verdi. Allahaısmarladık demiyorum çünkü yine buradayız. Ünye'den ayrılıyorum ama Ordu'da ki Rektör Yardımcılığı görevime devam ediyorum." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title