Nükleer Teknoloji Çalıştayı, Osmaniye'de Yapıldı
Uluslararası Nükleer Teknoloji ve Uygulamalarında Teorik ve Deneysel Çalışmalar çalıştayı, Osmaniye'de yapıldı.
Uluslararası Nükleer Teknoloji ve Uygulamalarında Teorik ve Deneysel Çalışmalar çalıştayı, Osmaniye'de yapıldı.
Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, amfide düzenlenen etkinlikte, aralarında yabancı akademisyenlerin de bulunduğu yaklaşık 200 bilim insanının çalıştaya katıldığını söyledi.
Nükleer teknolojilerin akademik platformda tartışılacağını aktaran Büyükalaca, "Bu çalıştay, üniversitemizin dinamik ve bilimsel anlamda hızla ilerlediğinin önemli göstergesidir. Üniversitemizde bir araya gelen bilim insanları, nükleer teknolojideki güncel deneysel ve teorik bilimsel çalışmalar hakkında bilgi alışverişi sağlayacak" dedi.
Teknoloji ve bilgi akışının hızlı geliştiğini ifade eden Büyükalaca, şöyle konuştu:
"Dünya genelinde teknoloji ve bilgi akışının hızla gelişmesi, teknolojinin verimli kullanımını da önemli hale getiriyor. Nükleer teknoloji, çağımızın en ileri teknolojilerinden birisi olup enerji üretiminde, roketlerin, denizaltıların enerji güç kaynaklarında, endüstride, arkeolojik örneklerin yaşlandırılması ve tarihlendirilmesinde, tarımda, maden aramalarında, dolayısıyla pek çok alanda kullanılmaktadır. Teorik ve deneysel olarak nükleer alanda çalışan bilim insanlarımız, güneş ve diğer yıldızlar gibi doğal enerji üretebilen nükleer füzyon reaktörleri yapabilme ve insanlığın hizmetine sunabilme çabası içerisinde."
Konuşmanın ardından akademisyenler, bilimsel sunum yaptı.