Haberler

Niğde Üniversitesi Öğrencileri Tübitak Proje Yarışması Final Sergisi'nde Yarıştı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, yürüttükleri proje ile TÜBİTAK Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezleri Yarışması final sergisinde yarıştı.

Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, yürüttükleri proje ile TÜBİTAK Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezleri Yarışması final sergisinde yarıştı.

TÜBİTAK'ın lisans öğrencilerinin hazırladıkları, sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/süreç iyileştirme veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip lisans bitirme projeleri için düzenlendiği yarışmaya bölüm öğrencileri Gamze Yıldırım, Tuğçe Cila, Hatice Akbulut, Kübra Erkekli, Merve Dursun, Ünal Doğuç ve Sibel Yıldırım, akademik danışman Doç. Dr. Neslihan Doğan Sağlamtimur koordinasyonunda yürüttükleri proje ile katıldı.

"Pomza-Kül Esaslı Çimento Bağlayıcılı Dayanıklı Hafif Yapı Elemanı Üretimi ve Performans Değerlendirmesi" başlıklı projeye ÇİMSA A.Ş. Niğde Fabrikası sanayi ortaklığı yaptı.

TÜBİTAK Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Programınca desteklenen proje, 6-9 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen TÜBİTAK Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezleri Yarışmasında tüm Türkiye'den 1050 başvuru içinden 2. aşamayı geçerek final sergisine davet edilen 38 proje arasında tek Çevre Mühendisliği Bölümü projesi oldu. Yarışmanın "Ürün Geliştirme" kategorisinde yarışan projede, TÜBİTAK kuralları gereği, proje grubundan Gamze Yıldırım, Ünal Doğuç ve Merve Dursun yer aldı.

Proje Akademik Danışmanı Doç. Dr. Neslihan Doğan Sağlamtimur, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu projede depolanması sorun teşkil eden atık küller kullanılarak eko sisteme önemli bir girdi sağlanmıştır. 1 yıl boyunca gerçekleştirilen binlerce deney sonucunda ham madde olarak kullanılan uçucu kül ve kazan altı kül çeşitlerinden fiziksel-mekanik özellikleri sağlayan, termo fiziksel açıdan yüksek kaliteli, çatlama ve parça atma gibi davranışları azalan, aderansta önemli kayıpları oluşmayan dayanıklı yapı elemanı üretimleri yapılmıştır. Ayrıca bu projeden üretilen farklı çalışmalar, 3 uluslararası ve 1 ulusal konferansta sözlü bildiri olarak sunulmuştur.

Ayrıca proje çalışmaları sırasında bize destek veren üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Bilgil'e, İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne ve proje Sanayi Danışmanı ÇİMSA A.Ş. Niğde Fabrikası Müdürü Dr. Adnan Güven'e teşekkür etti. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close