Niğde'de Hayvancılık Çalıştayı Yapıldı
Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile KOP İdaresi Başkanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü Hayvancılık Desteklemeleri konusunda çalıştay düzenledi.
Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile KOP İdaresi Başkanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü Hayvancılık Desteklemeleri konusunda çalıştay düzenledi.
İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya, İl Gıda Tarı ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, İl Gıda Tarı ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı H. Yusuf Parlak, Şube, İlçe Müdürleri ve teknik personeli, KOP İdaresi Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Mevlüt Pınarkara ve teknik personelleri, Niğde merkez ve İlçe Ziraat Odaları Başkanlıkları, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Niğde, Bor ve Çamardı Süt Üreticileri Birlikleri, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Arı Yetiştiricileri Birliği, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcileri ile yetiştiriciler katıldı.
İlimizde 142 bin Büyükbaş yetiştirilmekte ve yılda yaklaşık 400 bin ton süt üretilmekte ve yine ilimizde yaklaşık 600 bin küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıldığını söyleyen Müdür Murat Türkmen, "Niğde ilimiz gerek büyükbaş ve gerekse küçükbaş hayvan yetiştiriciliği bakımından ülkemizde iddialı ve bölgemizde liderliğe doğru ilerliyor. Hayvancılık Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve KOP İdaresinin desteklemeleri ile ilimizde gelişiyor. İlimiz ekonomisine çok ciddi katkılar sağlıyor. Bu desteklerin çeşit bazında arıcılık, kanatlı ve balıkçılık sektörlerini de kapsaması ve miktar olarak artmasının önemli ve gerekli olduğunu vurgulayarak bunun artarak devam etmesi gerekiyor" dedi.
KOP İdaresi Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Mevlüt Pınarkara hayvancılık desteklemeleri ile ilgili bilgiler verdikten sonra İl Müdürlüğümüz KOP Destekleri sorumlusu Şevket Eryiğit tarafından İlimizde şimdiye kadar verilen desteklerle yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. KOP Destekleri sorumlusu Eryiğit yaptığı sunumda şunlar anlattı; "KOP destekleri ile İlimizde 111 üreticimize 611 koç için 709 bin 565 TL hibe ödenmiştir. Ahır ve ağıl yapımı için de şimdiye kadar 48 başvuru olmuş ve işlemleri devam etmektedir. İşlemler tamamlanıp yatırımlar gerçekleştiğinde 6 milyon 277 bin TL hibe sağlanacaktır" diye konuştu. - NİĞDE